I morgen starter Stefan Johansens viktigste fotballuke

- Jeg gleder meg fryktelig.

STOR FRAMGANG: Stefan Johansen har vært blant Tippeligaens beste fotballspillere de siste to sesongene. Denne uka ble han belønnet med landslagsplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
STOR FRAMGANG: Stefan Johansen har vært blant Tippeligaens beste fotballspillere de siste to sesongene. Denne uka ble han belønnet med landslagsplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet:) I morgen skal Strømsgodset snu 1-2-resultatet de endte opp med i bortekampen mot tsjekkiske Jablonec i Europa League-kvalifiseringen. Søndag er det Rosenborg sin tur til å besøke Marienlyst, i en kamp mellom Norges to suverent beste lag i 2013.

Dagen etter det reiser Stefan Johansen til Stockholm med A-landslaget, for å forberede seg til møtet med Zlatan og gjengen neste onsdag. På Friends Arena får trolig Godsets midtbanestjerne sin landslagsdebut.

- Det blir den viktigste uka jeg har hatt som fotballspiller, sier Johansen til Dagbladet.

- Og alt er bare positivt. Vi spiller om avansement i Europa League, vi kjemper om tippeligagullet og jeg kan få debuten for landslaget. Jeg gleder meg fryktelig.

Hell i skadeuhell
Sist han ble tatt ut av Egil Drillo Olsen, var da «tippeligalandslaget» skulle til Afrika i januar. Da måtte Johansen melde forfall med tretthetsbrudd i foten. Skaden førte til at han ikke spilte en eneste av Strømsgodsets oppkjøringskamper.

Til gjengjeld fikk han trent mye fysisk. Skaden kan med andre ord ha ført til at han fikk lagt et grunnlag han nyter godt av nå.

- Det kan absolutt være. Jeg utviklet meg på andre områder, jeg gikk ikke opp en eneste kilo, og jeg trente mye skadeforebyggende. Det eneste jeg mistet var fotballbevegelsene, men etter at jeg ble klar til andre serierunde, kom de raskt igjen, sier han.

Vil bli fast hos Drillo
Johansen var god på midtbanen for fjorårets sølvvinnere Godset, han har vært enda bedre i år, og han var ledestjerna sentralt i laget da Norge tok bronse i U21-EM i Israel i juni. Mandag ble han tatt ut på A-landslaget.

- Målet er at jeg skal bite meg fast i troppen, sier han.

- Når du er tatt ut på A-landslaget må du vite hvorfor - hva du har gjort som har sørget for at du er der. Jeg må tørre å være meg selv også på A-landslaget. Det er klart det er press, men folk skal få lov til å forvente mye av meg. Det er jeg vant til, og det skal jeg takle også nå.

- Blir det utfordrende å spille mer direkte enn du gjør med klubblaget?

- Nei, det tror jeg ikke det skal bli. Jeg regner med Drillo har sine tanker om hvordan jeg skal spille, og at det er en grunn til at jeg er tatt ut. Jeg får håpe jeg kan bidra med de ferdighetene jeg har.

Tviler på overgang
Allerede før eksponeringsmulighetene som følger i «karrierens viktigste uke», har klubber fra de fleste europeiske ligaer god oversikt over hva Stefan Johansen står for. Han har heller ikke lagt skjul på at han kan tenke seg en overgang til en større klubb.

I går ble det klart at lagkompis Lars-Christopher Vilsvik er på vei til Bundesliga, men Johansen tror ikke det skjer noe med hans egen klubbtilhørighet i august.

- Nei, så lenge jeg ikke har hørt noe nå, må jeg tro jeg blir her ut sesongen. Jeg har det ikke travelt, og tenker mest på å være i Strømsgodset, kjempe om tippeligagullet og komme til gruppespillet i Europa League, sier vardøværingen.