MØTER GAMLEKLUBBEN: 
Tarik Elyounoussi har vært Rosenborg-spiller i snart tre måneder. Han har hatt blandede følelser for morgendagens møte med Fredrikstad i hele høst. 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
MØTER GAMLEKLUBBEN: Tarik Elyounoussi har vært Rosenborg-spiller i snart tre måneder. Han har hatt blandede følelser for morgendagens møte med Fredrikstad i hele høst. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

I morgen vil Tarik kopiere van Persie

Dropper å feire egen scoring mot gamleklubben.

(Dagbladet:) - Klart det er spesielt, sier Tarik Elyounoussi.

Helt siden han ble solgt fra Fredrikstad til Rosenborg i august har han fryktet akkurat dette scenariet: Gamleklubben er i desperat poengnød når de kommer til Lerkendal søndag 11. november, for å spille sin nest siste seriekamp.

- Fredrikstad trenger poeng for å holde seg. Men det blir ikke enkelt, siden de har igjen oss på Lerkendal og Molde i siste runde, konstaterer Elyounoussi.

- Vi så Robin van Persie droppe å feire eget mål mot Arsenal sist helg. Hva gjør du hvis du scorer på søndag?

BEKLAGER FOR MÅL:  Robin van Persie feiret sitt mål mot Arsenal på avmålt vis. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix
BEKLAGER FOR MÅL: Robin van Persie feiret sitt mål mot Arsenal på avmålt vis. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Det blir ikke vill jubel, nei! Selvsagt ikke. Av respekt for FFK, blir det ingen feiring fra meg da, svarer Elyounoussi.

Glad i FFK
Fredrikstad ligger på 15. plass, to poeng bak Sandnes Ulf. Fredrikstad har dårligst målforskjell av de to, og per i dag styrer de mot nedrykk - med tøff gjenstående motstand. 

Så det er slett ikke sikkert alt årnær sæ denne gangen.

- Jeg håper selvsagt de holder seg, mer enn at Sandnes Ulf gjør det. Alle som kjenner meg vet at jeg er Fredrikstad-gutt, jeg er glad i klubben, men det er viktig å legge sånne følelser til side når jeg går på banen som RBK-spiller.

Det mener Elyounoussi han er flink til:

- Jeg har ofte spesielle følelser og ekstra spenning før enkelte kamper. For eksempel når jeg møter veldig gode lag som jeg bare har sett på tv før, da går det mange tanker gjennom hodet før avspark. Men så fort kampen er i gang, glemmer jeg det. Sånn tror jeg det blir mot Fredrikstad også, hvis jeg spiller - det blir rart før og etter, men som en vanlig kamp underveis.

Muskelskade
Det er ikke uten grunn at Elyounoussi legger inn bisetningen «hvis jeg spiller»: Han var ikke med Rosenborg til Ukraina denne uka.

I dag skal han testes for å se om muskelskaden i låret og hofta er leget. Hvis ikke, ryker RBK-FFK - kanskje også Ungarn-Norge (spilles onsdag).

- Det er en belastningsskade. Det har vært en overgang fra å spille lite til å spille masse kamper. Siden jeg kom til Rosenborg er det blitt sykt mye, og det har gått bra helt til nå, men jeg begynner å merke kjøret. Men jeg håper selvsagt å være med, også mot Fredrikstad. For det verste jeg vet er å stå over kamper.