Premier League

- I nærheten av flaut

Manchester Uniteds venstreback, Luke Shaw (24), slakter eget lag. Supportere Dagbladet snakket med er ikke altfor optimistiske.

TØFT: Ole Gunnar Solskjær og Luke Shaw har mye å jobbe med før Manchester United kan regnes som tittelutfordrer. Foto: NTB scanpix
TØFT: Ole Gunnar Solskjær og Luke Shaw har mye å jobbe med før Manchester United kan regnes som tittelutfordrer. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Om tre dager spiller Manchester United sesongens første kamp i Premier League. Motstander er Chelsea på Old Trafford.

Selv om United gjorde rent bord i pre-season, er omgivelsene usikre på hvor laget står. Men det kan i alle fall ikke bli som på slutten av forrige sesong, da Ole Gunnar Solskjær og co. gikk fra tap til tap. Det endte med sjetteplass og massiv frustrasjon blant folk i Manchester.

Venstreback Luke Shaw er klar på at han ikke orker en liknende ydmykelse igjen:

- For min del var sesongen bedre enn det jeg har hatt på en stund. Men jeg kan fremdeles bli bedre. Egentlig følte jeg at ingen fortjente tittelen «Årets spiller» på grunn av sesongen vi hadde som lag. Det kommer mer fra meg. Alle må bli bedre. Forrige sesong var i nærheten av flaut, sier Shaw i et rykende ferskt intervju med Sky Sports.

Skuffet

Han fortsetter:

- Alle var veldig skuffet. Det var ekstra sårende fordi så mange engelske lag spilte finaler (Champions League og Europa League). Samtidig var vi på ferie. Det var ingenting annet vi kunne gjøre enn å se på kampene og tenke. Alle føler at vi har mye å bevise denne sesongen. Og jeg er sikker på at vi vil klare det. Vi kommer til å få en bedre sesong.

Shaw forteller om en tøffere oppkjøring enn tidligere. I tillegg har laget fått inn tre spillere som de fleste eksperter har troa på: Aaron Wan-Bissaka, Daniel James og Harry Maguire.

I går kveld ble det klart at Romelu Lukaku er klar for Inter Milan. En midtbanespiller og spiss blir nevnt som noe Solskjær jakter på før overgangsvinduet stenger klokka 18.00 i dag.

Ikke overbevist

United-supportere Dagbladet snakket med i går kveld, var ikke veldig optimistiske med tanke på det som skal skje.

IKKE OPTIMIST: Milo Brett. Foto: Tore Ulrik Bratland
IKKE OPTIMIST: Milo Brett. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Forhåpentligvis kommer vi til å spille bra fotball. Men vi kommer ikke til å være utfordrer til tittelen denne sesongen heller, sier Milo Brett, som jobber på United-puben Old Nags Head.

- Vi er altfor langt bak City og Liverpool. Men vi krysser fingrene for at Solskjær får det beste ut av laget. Forhåpentligvis kommer vi blant topp fire.

Brett venter storinnrykk til puben før kampen mot Chelsea søndag. Det var for øvrig her George Best hadde noen fuktige besøk da han bodde i Manchester. Bildene på veggen vitner om hans storhetstid, men i dag ser de fleste på United som en middelmådighet.

SAVNER SPILLERE INN: Bill Carroll. Foto: Tore Ulrik Bratland
SAVNER SPILLERE INN: Bill Carroll. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

En annen supporter som vi treffer utenfor Old Trafford - Bill Carroll - sier til Dagbladet:

- Jeg har ikke de store forventningene. Klubben har ikke vært god nok i overgangsvinduet og savner noen signeringer, mener han.

- Før vinduet sa jeg at vi lett kunne komme blant topp fire. Men nå tror jeg vi havner på sjetteplass igjen. Vi burde hatt inn en midtbanespiller, sier Carroll.

Rundt oss går turister og tar bilder av Old Trafford. Klubben har fortsatt en magnetisk tiltrekningskraft. Men suksess måles i titler. Og nå trenger United en ny pokal.