I natt kan «The Norwegian Hammer» bli verdensmester

Møtte forloveden på banen.

POPULÆR: Fredric Aasbø er de siste to sesongene kåret til driftingsirkusets mest populære sjåfør. I natt kan han bli verdensmester for første gang. Foto: Henrik Oulie Media
POPULÆR: Fredric Aasbø er de siste to sesongene kåret til driftingsirkusets mest populære sjåfør. I natt kan han bli verdensmester for første gang. Foto: Henrik Oulie Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• I 2011 lagde Dagbladet en reality-serie om Fredric Aasbø. Du kan se alle episodene her.

(Dagbladet): Når Fredric Aasbø (28) stårt på startstreken i nattens Formula D-race i Irwindale, California, er det ikke bare heder og ære som står på spill.

Det gjør også en VM-tittel.

26 poeng 28-åringen fra Ski har gjort det stort på den internasjonale drifting-scenen de siste årene. Med 800 hestekrefter under panseret seiler han sidelengs over asfalten.

Og han er god på det.

I fjor kom han på andreplass i sammenlagtcupen, og i både 2012 og i 2013 ble han kåret til feltets mest populære sjåfør.

I forrige sesong var han i tillegg den eneste sjåføren som kvalifiserte seg til kvartfinalen i samtlige VM-runder, og når én runde gjenstår av årets sesong har han tittelen i sikte.

Etter gårsdagens kvalifisering har Aasbø tatt seg videre til 16delsfinalen, og før kveldens og nattens avsluttende utslagsrunder er det bare 26 poeng som skiller nordmannen fra amerikanske Chris Forsberg som i skrivende stund leder sammenlagt.

Kenneth Moen er en annen nordmann som er med i feltet. Før dagens finalerunde ligger han på femteplass i sammendraget, og kan klatre opp på tredjeplass om alt skulle klaffe.

Drømmen ble virkelighet Men ting har ikke alltid gått på skinner. I et intervju med MAX fra mars i år fortalte Aasbø om hvordan han kom seg til USA.

- Fra jeg var femten år gammel har jeg drømt om å få prøve meg mot de beste i verden, og i 2008 fikk jeg høre om verdensmesterskapet i drifting som skulle arrangeres i California. Jeg hadde vunnet det nordiske mesterskapet, men det er tross alt ganske små forhold her. Jeg brukte det jeg hadde lært fra bacheloren min i økonomi og sendte over en presentasjon som fikk teamet vårt til å fremstå en hel del proffere enn det var, sier han.

- Det ble stille i tre måneder før jeg plutselig fikk e-posten:«Fredric, pack your bags. See you in Long Beach.», signert Jim Liaw - en av Formula Drifts grunnleggere.

Og selv om konkurransen er beintøff, er det også tid til litt annet innimellom. Aasbø fikk også spørsmål om man har draget på damene som en «drifter».

- Tja, la meg si det sånn at det er sikkert ikke dumt å kunne kjøre bil. Jeg møtte forloveden min på banen. Hun spurte meg om ikke hun kunne få sitte på, men jeg nei. Jeg hadde ikke flere sett dekk igjen, men hun fortsatte å spørre året etter. I dag er vi forlovet, forteller han.

• I 2011 lagde Dagbladet en reality-serie om Fredric Aasbø. Du kan se alle episodene her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer