LEGGER OPP: Pa Modou Kah er ferdig som fotballspiller. Her feirer han en av sine scoringer for Vancouver Whitecaps i 2015. Foto: Joe Nicholson-USA TODAY Sports / NTB Scanpix
LEGGER OPP: Pa Modou Kah er ferdig som fotballspiller. Her feirer han en av sine scoringer for Vancouver Whitecaps i 2015. Foto: Joe Nicholson-USA TODAY Sports / NTB ScanpixVis mer

Pa-Modou Kah:

I natt la den tidligere landslagsspilleren skoa og ballen på hylla med rørende brev til datteren: - Du er min største bragd

Pa-Modouh Kah har bestemt seg for å avslutte karrieren.

(Dagbladet): I natt norsk tid la norsk-gambiske Pa-Modou Kah fotballskoa og ballen på hylla etter en eventyrlig karriere.

36-åringen startet karrieren i Skeid før han gikk videre til Vålerenga. Her gikk ferden så videre til blant annet svenske AIK og nederlandske Roda JC før han reiste til USA for å prøve seg i Major League Soccer (MLS).

http://www.dagbladet.no/sport/moan-nadde-et-bunnpunkt---har-ikke-hatt-en-storre-snuoperasjon-i-karrieren/67323757

Etter to sesonger og 33 kamper for Portland Timbers signerte han i 2015 for Vancouver Whitecaps.

Det er her han nå har bestemt seg for at tida er inne for å gi seg som toppfotballspiller. Og måten han takker for seg på har rørt mange.

- Min største bragd

For Kah har på Vancouver Whitecaps sine nettsider lagt ut et rørende brev til datteren Nalah (2), der han blant annet forteller om karrieren sin.

«Du er min største bragd, og min største drøm var å gå på banen med deg. Jeg fikk gjøre det, og for det vil jeg alltid være takknemlig. Jeg kommer fremdeles til å se etter deg på tribunen, men nå som trener» skriver Kah i brevet.

Han tar nå over som assistenttrener for andrelaget til Whitecaps.

Kah kom til Norge som åtteåring, og forteller i brevet om veien fra Gambia til MLS.

«Det har ikke alltid vært en enkel vei, og ingenting har blitt gitt meg. Det har ikke stoppet meg fra å elske spillet og å kjempe for min egen og lagets suksess. Alt er opp til deg. Du kan skape dine egne drømmer, så lenge du er villig til å kjempe for det og jobbe så hardt du kan. Du må gjøre så du blir sett, og få dem til å tro på deg og gi deg en sjanse. Drøm stort», er noe av det Kah forteller toåringen sin i brevet, som kan leses i sin helhet på Whitecaps' nettsider.

- Den første helsvarte for Norge

36-åringen forteller at han har hatt en utrolig karriere på de 20 årene han har vært med i toppfotballsirkuset.

Etter brevet til datteren takker han flere for mulighetene han har blitt gitt på veien. I tillegg til familien, Allah og kona blir også bestevennene takket.

- NORGES FØRSTE «HELSVARTE»: PA-Modou Kah takket Stig Ove Sandnes som overtalte ham til å spille for Norges landslag. Foto: Erik Johansen / SCANPIX
- NORGES FØRSTE «HELSVARTE»: PA-Modou Kah takket Stig Ove Sandnes som overtalte ham til å spille for Norges landslag. Foto: Erik Johansen / SCANPIX Vis mer

Også Skeid der karrieren til Kah startet får en spesiell takk.

«Donato Biagio og Knut Arild Løberg, for at dere trodde på meg og ga meg en sjanse til å spille for Vålerenga fotball. Og Stig Ove Sandnes, for å overbevise meg for å spille for landslaget, som gjorde meg til den første helsvarte mannen som spilte for Norge», er noe av det Kah skriver.

Kah fikk ti landskamper og ett mål for Norge. Siste spilte han i 2008.