I neste øyeblikk får Mathias (17) vite at fotballdrømmen går i oppfyllelse

Håndplukket av Solskjær som 15-åring, går til finalen i talentjakten The Chance.

(Dagbladet): Bruno Leite ble den første finalisten i The Chance da han trakk det lengste strået i en sterk konkurranse mellom flere talentfulle fotballspillere i Oslo.

Nå har talentjakten funnet finalist nummer to.

17 år gamle Mathias Fredriksen er født og oppvokst i Porsgrunn, og spiller for Odd Grenland.

- Det føles veldig deilig. Jeg ble tatt med uten å bli speidet på i forkant. Det fikk jeg vite for to uker siden. Jeg hadde tenkt å melde meg på konkurransen uansett, sier Fredriksen til Dagbladet.

I motsetning til Bruno Leite fikk Mathias Fredriksen et såkalt «wild card» som gjør at han går rett inn i finalerunden.

Som vinner av ferdighetskonkurransen «make a difference», som også ble holdt av Nike, vant han et treningsopphold i selveste Manchester United for snaut to år siden.

- Det var stort å trene på Carrington (treningsfeltet til Manchester United), og se laget spille kamp. Selv om jeg ikke har noe forhold til laget utover at de er et storlag, sier Fredriksen.

Håndplukket av Solskjær Midtbanespilleren ble håndplukket av Ole Gunnar Solskjær som var i juryen da Fredriksen vant konkurransen.

På det tidspunktet var han imidlertid for ung til å delta på The Chance.

- Det var stort å bli plukket ut av Ole Gunnar Solskjær, det er jo en trener med mye peiling, sier Fredriksen.

Molde-treneren ga ikke Fredriksen noen spesielle råd på veien, det var for liten tid til det på det korte møtet dem imellom. Men 17-åringen tror likevel at oppholdet vil hjelpe ham når han nå skal til Nederland for å kjempe mot fire andre norske talenter i finalen.

- Ja, jeg vil tro det hjelper. Jeg tror nok at jeg vil være mer rolig. Jeg har også trent en del med a-laget til Odd Grenland, og med U18-landslaget til Norge, jeg er faktisk på cup med Norge nå, sier Fredriksen.

- Kommer du helt til topps i konkurransen?

- Jeg har jo selvfølgelig et ønske om det, så får vi se. Jeg kjenner ikke nivået på de andre deltakerne som er med, sier Fredriksen.

Drømmer om Barcelona De røde fra Manchester er et av lagene vinneren av The Chance vil få muligheten til å trene med.

Men det er muligheten til å trene med et annet storlag som gjør at Fredriksen vil gi alt i denne konkurransen.

- Barcelona er favoritten. Det er den store drømmen å få spille sammen med de. Det hadde betydd så sykt mye om jeg fikk prøvespille der, så jeg kommer til å gi alt, sier Fredriksen som har den lille magikeren Lionel Messi som favorittspiller.

Odd-talentet var naturlig nok langt nede da det spanske storlaget ble slått ut av Champions League til fordel for Chelsea tidligere denne uka.

- Da Messi bomma på straffe var jeg langt nede, sier Fredriksen før han leger til:

- Men det var jo en liten trøst at Real Madrid også røk ut.

Fulgt Fredriksen lenge Speider Kjell Sverre Hansen Wold har fulgt Mathias Fredriksen lenge.

Han forhørte seg både med landslagsledelsen og ledelsen i Odd Grenland for å forsikre seg om at han hadde valgt riktig spiller.

- Jeg har sett han før. Mathias er en veldig spennende spiller. Han er kvikk, har gode basisferdigheter og er en god avslutter. Han er en matchvinnertype som kan gjøre ting på egenhånd. Han må bare fortsette å jobbe med å utvikle fysikken, sier Hansen Wold til Dagbladet.

Speideren påpeker at det å mestre tempoet og hele tiden orientere seg i forkant av situasjoner, er viktig om du skal lykkes på det aller høyeste nivået i internasjonal fotball.

- Han har vært fysisk liten, men de beste spillerne har gjerne vært små og utviklet seg sent. Fredriksen har kompensert for dette med å øve mye på det tekniske. Han kan fortsatt bli enda hurtigere, enda sterkere og tåle enda mer trening, sier Hansen Wold.

- Hvordan har utviklingen hans vært de siste to årene?

- Han er raskere i beslutningene. Han har enda bedre avslutningsferdigheter. Vi ser at han har hatt gode trenere, og holdt på mye med ballen selv. Han har fått brukt fysikken mot gode spillere. Han er mye vassere nå enn for et år siden. Han har gått fra å være et guttepjokktalent, til å bli en god spiller, avslutter Hansen Wold.