Doping i fitness og kroppsbygging:

I NM 2015 ble 9 utøvere tatt i doping og utestengt i 4 år. I NM 2016 ble ingen dopingtestet

- Det er behov for et antidopingarbeid, sier Antidoping Norge.

TESTES SJELDEN: Fitness- og kroppsbyggerne ble ikke testet under NM i år, til tross for at ni av elleve testet positivt i fjor. Bildet er fra NM i 2010.Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
TESTES SJELDEN: Fitness- og kroppsbyggerne ble ikke testet under NM i år, til tross for at ni av elleve testet positivt i fjor. Bildet er fra NM i 2010.
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Under NM i Oslo for ett år siden tok Antidoping Norge de første dopingprøvene av norske fitness-utøvere på tjue år.

Resultatene var nedslående. Ni av elleve utøvere i NM ble tatt for doping. Noen fordi de nektet å avgi dopingprøver, andre fordi prøvene var positive.

Fasiten ble altså nesten nitti prosent positive prøver totalt.

Den overraskende dopingtestingen kom i stand fordi det internasjonale fitness- og kroppsbyggerforbundet, IFBB, godtok Wada-koden i håp om å bli OL-idrett.

Siden Norges Kroppsbygger- og Fitnessforbund, NKF, ikke er medlem av Norges Idrettsforbund, er det IFBB som m å gi Antidoping Norge tillatelse til å teste under norske arrangement. Som NM.

Ny avtale i det blå

Avtalen mellom IFBB og Antidoping Norge går ut ved nyttår. Foreløpig er det ingenting som tyder på at avtalen videreføres.

- Det er fra vår side ikke gjort noe for å forlenge denne avtalen, skriver kommunikasjonsleder i Antidoping Norge, Halvor Byfuglien, i en epost til Dagbladet.

Det er det heller ikke fra NKF sin side.

- Vi er i dialog internt i styret om dette, men vi skal selvfølgelig fortsette vårt antidopingarbeid framover, sier antidopingansvarlig i NKF-styret, Joakim Stenerud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer