Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I Norge finnes det hundre løpere som ligger på samme treningsnivå som de beste svenskene

Svensk sjef innrømmer.

FLYTTER HJEM: Ola Ravald har hatt flere jobber innen norsk skisport de siste årene, men nå blir han trener for de svenske langrennsgutta. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB Scanpix
FLYTTER HJEM: Ola Ravald har hatt flere jobber innen norsk skisport de siste årene, men nå blir han trener for de svenske langrennsgutta. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De svenske herreløperne i langrenn har akkurat lagt en grusom sesong bak seg. Marcus Hellner ble bestemann med svensk pass i verdenscupen, og havnet på en 30. plass sammenlagt.

Foran seg på sammenlagtlista hadde han ikke mindre enn 12 (!) nordmenn.

Som Dagbladet meldte i går kommer det en rekke endringer i det svenske landslaget før neste sesong. Den største nyheten er kanskje at femmilskongen Johan Olsson gjør comeback på landslaget.

En annen nyhet er at Emil Iversens far, Ole Morten Iversen, blir trener for Charlotte Kalla og resten av de svenske jentene, sammen med Johan Granath.

Flytter hjem Noe annet som er nytt er at Ola Ravald returnerer til fødelandet. Svensken har tidligere trent de svenske sprinterne med stor suksess, men de siste årene har han vært innom flere jobber i norsk vinteridrett, blant annet som teknikktrener for de norske skiskyttergutta.

Før neste sesong er han på plass som trener for Marcus Hellner, Johan Olsson og resten av de svenske langrennsgutta, sammen med Lars Selin.

Ravald er krystallklar på at noe må gjøres i svensk langrenn om gulblått skal kunne ta opp konkurransen med suverene nordmenn.

- Generelt så trenes det for dårlig i Sverige sammenliknet med i Norge, sier han til Expressen.

- Må få flere til å gjøre jobben Da han blir bedt om å utdype, svarer han:

- På individnivå finnes det noen svenske løpere som trener tilstrekkelig, som Johan Olsson, Marcus Hellner og noen til. Men det handler om fem til ti stykker. I Norge finnes det hundre løpere som ligger på samme treningsnivå som de beste svenskene, sier han.

Når Expressen spør hva svenskene kan gjøre, er Ravald klar:

- Det er ganske enkelt. Vi må få flere til å gjøre jobben om vi skal henge med. For det finnes et likhetstrekk mellom å trene hardt og å få resultater.

Les også: «Hun har det ikke bra i sjelen», sa han om Kalla. Nå er han ferdig på det svenske landslaget.

LITE Å JUBLE FOR: Marcus Hellner (t.h.) og de andre svenske langrennsgutta hadde svært lite å juble for denne sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LITE Å JUBLE FOR: Marcus Hellner (t.h.) og de andre svenske langrennsgutta hadde svært lite å juble for denne sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart