Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I Norge scorte jeg bare mål

Vidar Ørn Kjartansson mener at han har blitt en bedre lagspiller etter han forlot Vålerenga.

TIL SVERIGE: Vidar Ørn Kjartansson drar tilbake til europeisk fotball. Her jubler han sammen med Rasmus Lindkvist etter en Vålerenga-scoring i 2014.     Foto :Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TIL SVERIGE: Vidar Ørn Kjartansson drar tilbake til europeisk fotball. Her jubler han sammen med Rasmus Lindkvist etter en Vålerenga-scoring i 2014. Foto :Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I går ble Vålerengas tidligere storscorer, Vidar Ørn Kjartansson, presentert som Malmø-spiller. Dermed ble det bare ett år i Kina på 25-åringen. Etter å ha scoret 25 mål på 29 tippeligakamper for Vålerenga i 2014, dro islendingen til den kinesiske klubben Jiangsu Sainty. Kjartansson ble solgr for 20 millioner kroner, og han hadde en årslønn på rundt ti millioner i Kina.

- Jeg ser de sportslige utfordringene som interessante, i en liga det skjer mye rundt og som har fått mange spennende profiler. Det virker også spennende å flytte til Kina, og bli kjent med en helt annen kultur enn det vi kjenner til her oppe i Norden, sa Kjartansson før Kina-oppholdet.

Etter ni mål på 28 seriekamper i Kina, vender nå Kjartansson tilbake til Europa. I løpet av Kina-oppholdet vant Kjartansson den kinesiske cupen. 

Under gårsdagens pressekonferanse skrøt islendingen av sin nye arbeidsgiver.

- Jeg har hørt at de har flotte supportere. I tillegg har jeg sett de i Champions League de siste sesongene, og det pirret interessen min, sa Kjartansson. 

På spørsmål om forskjellene mellom Tippeligaen og kinesisk fotball svarer Kjartansson følgende:

-Den kinesiske ligaen er mer fysisk, i tillegg er det veldig varmt der som gjør deet vanskelig å spille. Det er flere individualister i Kina, mens det er mer fokus på det taktiske i Norge. 

- Jeg likte ikke livet utenfor fotballen i Kina så godt. Jeg tror også jeg har større sjanser til å spille på det islandske landslaget ved å være her. Nå er jeg en bedre lagspiller enn det jeg var når jeg dro fra Norge. I Norge scorte jeg bare mål, spilestilen var ikke så bra, sier Kjartansson.

Vidar Ørn Kjartansson har syv landskamper for Island. Nå blir han lagkamerat med Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem i Malmø.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media