PREGET: Det var en sterkt preget Nadja Casadei som fjernet håret i november. Om tre uker får hun svar på om cellegift-behandlingen har tatt knekken på lymfekreften. Foto: Johanna Reimers / Expressen
PREGET: Det var en sterkt preget Nadja Casadei som fjernet håret i november. Om tre uker får hun svar på om cellegift-behandlingen har tatt knekken på lymfekreften. Foto: Johanna Reimers / ExpressenVis mer

I november fjernet hun håret. Om tre uker får friidrettsstjernen vite om hun er kreftfri

- De tok seks ulike prøver.

(Dagbladet): I midten av oktober i fjor fikk Nadja Casadei den nådeløse beskjeden om at hun har lymfekreft.

Etter beskjeden byttet hun ut tidlige treningsøkter med enda tøffere cellegiftbehandling. Det gikk hardt inn på henne, men nå ser det bedre ut for den svenske sjukamp-utøveren.

- De sa at magesekken ser bra ut og at magesåret bare blør litt som følge av behandlingen jeg har fått, sier hun ifølge svenske Expressen.

Det har gått to måneder siden hun fikk sin siste kur med cellegift, og tirsdag morgen var hun tilbake på Karolinska sykehuset i Solna utenfor Stockholm for å finne ut om behandlingen hadde fungert.

- Deretter tok de seks ulike vevsprøver, så akkurat nå føles det bra. Det er jo sånn de eventuelt vil finne ut om det er kreftceller der fortsatt, sier Casadei.

Hun har vært optimistisk gjennom store deler sykdomsforløpet, og da hun ble intervjuet av avisen i november gjorde hun det klart at OL i Rio i 2016 fortsatt var det store målet.

Hun klarte også å komme seg ut på trening på gode dager.

- Det gjør at jeg kjenner meg levende igjen, og jeg føler jeg er på vei mot Rio, sa Casadei til Expressen den gang.

Svaret på prøvene er ventet om ca tre uker.

Sjukamp-utøveren har tre SM-gull i sjukamp, og har deltatt på de største internasjonale scenene som VM i Berlin i 2009.

VIKTIG STØTTE:Nadjas nærmeste har vært der gjennom hele prosessen. Foto: Johanna Reimers / Expressen
VIKTIG STØTTE:Nadjas nærmeste har vært der gjennom hele prosessen. Foto: Johanna Reimers / Expressen Vis mer