KRUTTSTERK TREDJEPLASS: Marte Olsbu klinte til, og ble tredje beste i dagens skiskyttersprint. Foto: AFP PHOTO / TT News Agency / Robert HENRIKSSON / NTB Scanpix
KRUTTSTERK TREDJEPLASS: Marte Olsbu klinte til, og ble tredje beste i dagens skiskyttersprint. Foto: AFP PHOTO / TT News Agency / Robert HENRIKSSON / NTB Scanpix Vis mer

Skiskyting:

I oktober fjernet hun blindtarmen. I dag tok hun en sterk tredjeplass

Marte Olsbu (26).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Marte Olsbu (26) slo til med karrierens andre pallplass da hun ble nummer tre på skiskyttersprinten i Pokljuka fredag.

26-åringen fra Froland skjøt to fulle hus og endte 21,3 sekunder bak vinneren Laura Dahlmeier fra Tyskland.

Den tyske vinneren skjøt også to rene serier, og det samme gjorde Justine Braisaz på 2.-plass. Den franske jenta har kommet som et skudd denne sesong, og i Slovenia kom hun bare 3,5 sekunder fra 1.-plassen.

Olsbu ble blindtarmoperert i oppkjøringen til sesongen. Det skjedde i slutten av oktober, og hun har ikke trent for fullt i altfor mange uker.

Glad

– Dette var litt av en opptur etter det som skjedde sist helg. I Östersund var jeg veldig skuffet. I dag gikk jeg et optimalt løp og har ingen grunn til å være skuffet over noe. Jeg blir fornøyd uansett resultat. Det blir kjempemoro med jaktstart i morgen. Jeg har bare startet som nummer tre én gang tidligere i karrieren, sa Olsbu til NRK.

Hun hadde sin beste hardøkt under trening etter blindtarmoperasjonen sist onsdag. Det ga bud om at noe var på gang.

Labert

Tiril Eckhoff endte på 20.-plass og var 1.01,9 minutter bak Dahlmeier. Hun skjøt én bom på liggende.

– Jeg er fornøyd med løpet mitt. Jeg prøvde å presse ned blinkene, og det ble én bom. Langrennsmessig var dette dårlig. Jeg får håpe at det løsner etter hvert, sa Eckhoff til NRK.

Fanny Horn-Birkeland lyktes ikke og ble nummer 32. Hun bommet også én gang og var 1,18,2 minutter bak teten.

Hilde Fenne ble nummer 50. Hun skjøt tre bom og var 2.00,8 minutter bak. Ragnhild Femsteinvik ble nummer 100 etter seks bom.

– Dette ble tungt, og én bom for mye. Jeg fikk ikke opp noe fart i sporet, sa Birkeland.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer