Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I OL sto de på pallen som erkefiender. Nå har de funnet kjærligheten

- Det er perfekt.

GULL OG BRONSE: Nicola Adams (nummer to fra høyre) feiret gullmedaljen i 2012. TIl venstre for henne står Marien Esparza, som delte bronsemedaljen. Foto: NTB Scanpix
GULL OG BRONSE: Nicola Adams (nummer to fra høyre) feiret gullmedaljen i 2012. TIl venstre for henne står Marien Esparza, som delte bronsemedaljen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): 2012 kommer til å gå inn i historieboka som et år britiske Nicola Adams (34) og amerikanske Marlen Esparza (27) aldri glemmer. Det var året de to bokserne fikk oppleve kvinneboksing i OL for første gang.

Aldri før hadde jentene fått lov til å være med, og det ble en minneverdig turnering for de to. Ezparza tok bronse, mens Adams sikret gullmedaljen på hjemmebane.

Fant lykken

🤗

Et innlegg delt av MarlenEsparza (@marlen_esparza)

Dermed sto de på pallen sammen. Lite visste de da at de skulle bli et par i framtida.

De to hadde kjent hverandre i 5-6 år, men snakket aldri ordentlig sammen. Det var først under en treningsleir i fjor at det oppsto søt musikk:

- Vi var hverandres nemesis, selv om vi aldri slåss mot hverandre. Vi begynte å snakke under en treningsleir i Colorado. Det var det som skulle til, sier Adams til Daily Mail.

For henne er ingenting bedre enn at kjæresten også satser knallhardt på boksekarrieren:

- Det er et perfekt forhold. Vi er boksere begge to, og forstår hvorfor den andre må være egoistisk til tider. Tidligere har det alltid vært mas om hvorfor jeg ignorerer, har vært så stille eller ikke har hatt tid til middag. Hun forstår meg på en helt annen måte.

Debut

Begge har medaljer fra VM og OL i amatørboksing. Denne våren gjør begge sin profesjonelle debut. Esparza vant denne uka sin første kamp mot Rachel Sazoff i natt, mens Adams går i ringen 8.april i Manchester

Men hvem er egentlig best av de to?

Det får vi aldri funnet ut. De to har nemlig aldri barket sammen i ringen, sier Adams til Daily Mail:

- Vi kommer aldri til å gjøre det heller. Vi har sparret noen ganger, men aldri seriøst. Vi trakk aldri hverandre da vi begge var amatører.

Men selv om de ikke slåss med hverandre, er det likevel en knallhard konkurranse mellom de to om å kapre flest medaljer.

IKKE YPP MED HENNE: Evnike er kanskje bare 8 år, men er allerede en mester til å bokse. Video: Saadvakass Family Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media