Skiskytter-VM:

I ordkrig med svenskene

Det bygger seg opp til å bli en heftig norsk-svensk duell under kvinnenes stafett lørdag.

UNDERDOGS: Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold mener Norge er underdogs på lørdagens stafett. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson
UNDERDOGS: Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold mener Norge er underdogs på lørdagens stafett. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson Vis mer
Publisert

POKLJUKA (Dagbladet): I fjor vant Norge samtlige stafetter på kvinnesiden og de norske jentene kunne også juble under VM i Anterselva. Men denne sesongen ser ting annerledes ut. På fire stafetter så langt i år har Norge bare én pallplassering.

Det gjør at de norske jentene legger alt presset over på Söta bror før VM-stafetten i Pokljuka lørdag.

- Hvis du ser på resultatene individuelt har vi gjort det veldig bra hele sesongen, men hvis du ser på resultatene på stafett, vil jeg si at vi er veldig underdogs, mener Tiril Eckhoff og får støtte av Ingrid Landmark Tandrevold.

- Jeg vil ikke si at vi er favoritter ut fra de plasseringene vi har hatt hittil i år. Sånn sett er vi en outsider til pallen, men det er klart at vi stiller på start med mål om medalje. Vi er absolutt fire løpere som er kapable til det, og så handler det om å sette det sammen på best mulig måte, forteller Tandrevold til Dagbladet.

Ankerkvinnen Marte Olsbu Røiseland stiller seg også bak lagvenninnenes utsagn.

- Vi kan ikke si at vi er favoritter når vi har en sjuendeplass og en niendeplass i år. Vi har vært på pallen en gang i år og da vant vi. Resten har vi vært et stykke bak. Vi kan ikke ha favorittstempelet i morgen, men samtidig tror jeg både vi og de andre nasjonene vet at gjør vi normale gode prestasjoner så er vi helt oppe i der, så jeg håper utlendingene frykter oss litt likevel, forklarer Frolands-jenta til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer