I overgrepsbråk om Biden

Den amerikanske turnstjerna Simone Biles (23) har havnet i dyp konflikt med flere av sine følgere etter å ha støttet Joe Biden.

MESTER: Fire ganger olympisk turn-mester Simone Biles har støttet Joe Biden i hans kamp for presidentvervet. Det har falt i dårlig jord blant enkelte kritikere, som trekker en stygg parallell. Foto: NTB
MESTER: Fire ganger olympisk turn-mester Simone Biles har støttet Joe Biden i hans kamp for presidentvervet. Det har falt i dårlig jord blant enkelte kritikere, som trekker en stygg parallell. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Simone Biles, den mestvinnende amerikanske turneren gjennom tidene, uttrykte sterk støtte til landets framtidige president Joe Biden i høst.

Biles oppfordret sine millioner av følgere på sosiale medier til å stemme på den demokratiske kandidaten i presidentvalget.

Etter at det sist helg ble klart at Biden hadde seiret, delte hun sin store glede og begeistring med fansen.

«Historie !!!» jublet hun i skriftlig form på Instagram og Twitter, som tekst til et bilde av Biden og den påtroppende visepresidenten, Kamala Harris.

- Gjør meg kvalm

Men Biles' støtte til den kommende amerikanske presidenten har ikke gledet alle, ifølge blant andre svenske Expressen.

I helga la Biles ut en skarp melding på Twitter hvor hun angrep folk som hadde kommet med mishagsytringer mot hennes engasjement.

Bakgrunnen for Biles' sinne er en svært tung, mørk materie:

Den fire ganger olympiske mesteren Simone Biles var en av hovedvarslerne da legen for de amerikanske landslagsjentene i turn Larry Nassar ble pågrepet og seinere dømt til 300 år i fengsel for systematiske, grove, årelange overgrep mot turnkvinnene han var lege for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer