REAGERER: Kåre Ingebrigtsen har fortsatt ikke kontakt med gamleklubben APOEL, og savner penger fra klubben. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
REAGERER: Kåre Ingebrigtsen har fortsatt ikke kontakt med gamleklubben APOEL, og savner penger fra klubben. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Kåre Ingebrigtsen:

I pengestrid med gamleklubben

Kåre Ingebrigtsen avslører at han mangler penger fra tida i APOEL. I tillegg forteller han at det er sannsynlig å se ham på trenerbenken igjen snart.

Publisert

Kåre Ingebrigtsen (54) har i en periode stått uten trenerjobb etter at han fikk sparken av kypriotiske APOEL i februar. De siste to åra har det skjedd mye for trønderen, blant annet nevnte jobben i APOEL, sparken i Rosenborg og en liten periode i belgiske Oostende.

Hans siste jobb i APOEL endte med et sjokk for både Ingebrigtsen og de fleste som kjenner til ham her i Norge. Han ble klar for klubben i romjula i 2019, men fikk sparken etter bare 46 dager i jobben.

I løpet av den tiden ledet han det kypriotiske topplaget i ti kamper.

- Man lærer ikke så mye av et slikt opphold. Men det jeg har lært i flere jobber, er at når de som leder har bestemt seg for å sparke treneren, så er ikke treneren sin mening så mye verdt. Sånn er yrket, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Jeg har opplevd ledere i fotballen som kanskje ikke burde vært det.

- Tenker du på APOEL?

- Ja. Det er fortsatt ingen som har snakket med meg etter jeg fikk sparken. Vi var ti poeng bak Henning og dem (AC Omonia). Da jeg fikk sparken var vi bare to poeng bak, så den beslutningen skjønner jeg lite av, sier han.

Mangler APOEL-penger

Ingebrigtsen hadde kontrakt med klubben fram til mai 2021, altså fortsatt i ett snaut år. Han avslører at prosessen ikke har vært helt ryddig. Han mangler penger fra klubben fortsatt.

- Jeg har kontakt med en som jobber der, for at de skal gjøre opp for seg. Når man gjør avtaler, så er det greit at de holder den.

- Er det snakk om mye penger?

- For meg er det snakk om mye penger, men ikke for dem. Jeg mener man bør bare bli ferdig med slike ting og så gå videre, sier «Brutter'n».

Siden APOEL-avskjeden har det vært ganske stille rundt den tidligere Rosenborg-treneren. Han forteller at han nå bruker tid på blant annet fjellturer i Bodø, der han er på besøk om dagen.

- Jeg har egentlig trengt den tida jeg har fått etter oppholdet i Kypros. Jeg har måttet roe ned, tenke og være sammen med familien etter to år med fra og til, sier Ingebrigtsen.

Derfor savner han trenerbenken

Det har med andre ord gått slag i slag for trønderen. I mellomtida har han blant annet kjøpt seg bolig i Trondheim.

- Det har vært ålreit. Jeg har brukt tid til å få tilbake et overskudd og planlegge hva jeg vil videre, forteller han.

- Har du fått overskuddet tilbake nå?

- Ja, det har jeg. Men det er dermed ikke sagt at jeg blir fotballtrener i min neste jobb. Jeg har vært i diskusjoner om en siviljobb også. Det må treffe for familien min og det må føles riktig.

I Norge har han blant annet en datter på seks år som skal begynne på skolen, og som må tas hensyn til i så måte. Ingebrigtsen innrømmer at han savner ting ved treneryrket.

- Jeg savner det å jobbe med folk - både folk i klubben og spillere. Også det å være på treningsfeltet og jobbe for et felles mål. Det er ålreit på denne tiden av året, fordi man har eksamen hver onsdag og søndag i norsk fotball nå, sier han.

- Kunne vært trener nå

Men etter et halvt års pause føler han seg klar for en ny trenerjobb.

- Ja, det gjør jeg. Men det må være riktig klubb. Jeg kunne vært trener nå hvis jeg hadde hatt lyst. Men det må treffe for alle oss (familien), i tillegg til at det må være riktig klubb med riktig tankegang, sier «Brutter'n».

Alt tyder på at han drar til en utenlandsk klubb i en eventuell trenerjobb. Den eneste klubben som er «ledig» på toppnivå i Norge er hans gamle arbeidsgiver Rosenborg. Men Ingebrigtsen understreker at den jobben er Trond Henriksens.

Trønderen sier han er usikker på når han er tilbake på trenerbenken.

- Det er vanskelig med beregning. Når jeg snakker med deg nå, så er det ingenting nytt, men om to dager kan jeg plutselig ha fått et tilbud. Men jeg føler at slik det har vært de siste månedene, så er det stor sannsynlighet for at jeg blir trener igjen. Så langt har jeg bare vært i kontakt med utenlandske klubber, avslører han.

Ingebrigtsen vil ikke gå inn på hvilke land han har fått tilbud fra tidligere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer