- I posisjon i gullkampen

Stabæk-trener lukter gull etter nedsabling av Odd.

(Dagbladet.no) Odd – Stabæk 1 – 5

Mye sto på spill for begge lag i Skien i dag. Odd hadde falt ned på direkte nedrykk etter Starts seier i går, men har hatt en bedre målforskjell enn sørlendingene. Dessverre for hjemmelaget var det et av Tippeligaens mest fryktede angrep som kom på besøk, i form av et Stabæk som ikke helt har gitt opp gullhåpet. Og gjestenes målkåte angrep innfridde til fulle.

Stabækshow
Kampen startet i rivende tempo, med fine angrep i begge ender. Men etter 17 minutter var det gjestene som tok ledelsen, og de gjorde det med stil.

Alanzinho rullet inn Veigar Pall Gunnarsson med et nydelig pass, og islendingen chippet like pent over en utrusende Rune Almenning Jarstein.

Stabæk hadde fått kampen inn i sitt spor, og resten av omgangen ble total enveiskjøring. Etter en halvtime kriget Somen Tchoyi ballen fra en sovende Morten Fevang.

Ballen endte igjen hos Gunnarsson, islendingen avanserte fram til sekstenmeteren og skjøt utakbart i krysset bak Almenning Jarstein.

Scoringen var som tatt fra øverste hylle, men skylda ligger ved somlingen til Fevang.

Bortelaget la på enda en seks minutter før pause.

Denne gangen var det Gunnarsson som var tilrettelegger, og han spilte inn Nannskog. Svensken lurte tilsynelatende offsidefella, og trillet ballen arrogant forbi keeper.

Straffe og ut
Odd hadde bygget seg et fjell å bestige foran andreomgangen, og valgte å gjøre to bytter i pausen. Ut gikk ineffektive Gulsvik og Amundsen, og Odd skulle jage kampen mer.

Kampen var knapt kommet i gang igjen før de fikk betalt av den billige sorten.

Morten
Fevang kolliderte med Tom Stenvoll i sekstenmeteren, og dommer Edvartsen pekte på straffemerket.

Espen Ruud gjorde ingen feil fra merket, og Odd var inne i kampen igjen. Det varte i to små minutter.

Morten Fevang hadde vært i furtent humør hele kampen, og valgte å ta ut all sin frustrasjon på Alanzinho. Han slang seg inn med begge bein og alle knotter fram, og fikk et fullt fortjent direkte rødt for strevet.

Det var en hodeløs inngripen fra Odds kaptein, og med det kastet han også bort alle muligheter hjemmelaget hadde for å komme inn i kampen igjen. TV2-kommentator Frode Olsen omtalte det som noe av det styggeste han hadde sett, i alle fall i år. Viktigst var det uansett at Alanzinho unnslapp uten alvorlig skade.

Hovedpersonen selv var i vanlig stil totalt uforstående til kortet.

- Det er ti slike i hver kamp. Jeg var først på ballen, sa Fevang ifølge NTB.

Akkurat i den vurderingen er han nok i en minoritet av én.

Hat trick

Stabæk hadde ikke fått nok enda, og økte til 1-4 på lekkert vis. Tom Stenvoll fikk revansj for straffen han pådro seg, da han skrudde ballen nydelig inn ved borteste stolpe fra 20 meter etter 64 minutter.

Bare tre minutter senere pekte dommer Edvartsen igjen på straffemerket, og igjen var det en avgjørelse av den tvilsomme sorten.

Daniel Nannskog og Rune Almenning Jarstein kolliderte hardt i feltet, men uten at det så ut til å være annet enn to spillere som gikk inn i en duell.

Jarstein ble liggende nede i to minutter før straffen kunne tas, og Gunnarsson kronet innsatsen sin med hat trick fra 11-meteren.

Målforskjell
Storseieren sender et kraftig signal til Brann og Lillestrøm om at Stabæk fremdeles vil være med og slåss om topplassen, og tidvis spilte de fotballen de har slitt med å finne tilbake til etter sommeren. Ballen gikk hurtig langs bakken, og de angrep med mange mann.

- Jeg synes vi presterte bra, og jeg må innrømme at vi er i en viss posisjon i gullkampen nå, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til NTB etter storseieren.

For Odd bør varsellampene blinke for alvor. Ikke bare tapte de stort, men det betyr også at de mistet fire viktige mål på i en innspurt mot nedrykk som kan avgjøres på målforskjellen.

Nå mister de også Tuomo Könönen og Fevang i neste kamp, og det spørs om ikke NFFs disiplinærpanel vil se nærmere på grisetaklingen kapteinen hadde mot Alanzinho.

GULL I SIKTE: Stabæks spillere feirer Tom Stenvolls (draktnr. 6) scoring på Skagerak Arena. Foto: BIRTE ULVESETH/SCANPIX
GULL I SIKTE: Stabæks spillere feirer Tom Stenvolls (draktnr. 6) scoring på Skagerak Arena. Foto: BIRTE ULVESETH/SCANPIX Vis mer
KOM DEG UT: Morten Fevang fikk direkte rødt for en grisetakling av Alanzinho, men var ingen angrende synder.