Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Virgil van Dijk solgt til Liverpool

I Premier League er inntektene så høye at klubbene blir dummere og dummere

830 millioner kroner for en midtstopper er vanskelig å forklare alle dager. For Virgil van Dijk er det umulig.

EN DYR MANN: Liverpool gjør Virgil van Dijk til tidenes dyreste forsvarsspiller ved å betale Southampton 830 millioner kroner for nederlenderen. Foto: liverpoolfc.com
EN DYR MANN: Liverpool gjør Virgil van Dijk til tidenes dyreste forsvarsspiller ved å betale Southampton 830 millioner kroner for nederlenderen. Foto: liverpoolfc.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):

DA PREMIER LEAGUE så dagens lys i 1992 var det 13 utlendinger i ligaen. De samlede inntektene for de tjue klubbene på det øverste nivået i engelsk fotball var pluss/minus tre milliarder norske kroner.

Det var veldig mye.

I 2015/2016 VAR tilsvarende inntektsstrøm ifølge The Economist Espresso økt nesten 16 ganger til pluss/minus 50 milliarder kroner etter dagens kurs.

Hva internasjonale innslag angår var det spillere fra 65 nasjoner i ligaen. Det gjør Premier League nesten dobbelt så stor som La Liga og Bundesliga, to og en halv gang så stor som Serie A og nesten fire ganger så stor som Frankrikes Ligue 1.

Det er helt ekstremt.

Og det forklarer veldig mye.

DET ER DERFOR Liverpool kan hente en 26 år gammel midtstopper fra Southampton for vanvittige 830 millioner kroner.

Ikke en verdensklasse-stopper med mye erfaring fra Champions League som selger trøyer som hakka møkk fordi han er en superstjerne alle de store klubbene vil ha, men i beste fall en helt ålreit midtstopper med to sesonger i Groningen (Nederland), to sesonger i Celtic, to og en halv sesong i Southampton og 16 landskamper for Nederland.

HADDE PRISEN VÆRT 400 millioner kroner ville jeg ikke lagd noe stort nummer av det, så meningsløst er det nemlig blitt i Premier League. Så kokos. Se bare på Manchester United.

Det heter seg de betalte Benfica 335 millioner for Victor Lindelöf. Eller West Ham-kontrakten til en mann vi kjenner godt, Håvard Nordtveit, jeg mener å huske den var på 220 millioner kroner over fem år.

Hvilket betyr at det ikke lenger er et snev av magemål når engelske toppklubber henter og lønner spillere.

Bare sløsing.

PRISLAPPEN PÅ HAN som nå er verdens dyreste forsvarsspiller, Virgil van Dijk, er faktisk til å bli kvalm av. Selv om inngangsbilletten til Premier League er godt over en milliard norske kroner hver eneste sesong skal det ikke være sånn. Et eller annet sted bør det være en smule fornuft.

Så dårlige er jo ikke Joel Matip, Ragnar Klavan og Dejan Lovren, selv om sistnevnte har hatt sine problemer utenfor banen også. Det er mulig jeg tar feil, men van Dijk tetter vel ikke Liverpool-forsvaret aleine? Han er jo ikke så god? Ikke 830 millioner god? Men sånn er det blitt, dessverre.

Det er mest som å tenke på et tall.

DA LIVERPOOL SIST sommer kontaktet Virgil van Dijk bak ryggen på Southampton ble det ramaskrik, ikke bare i Southampton, men også i Liverpool. De fleste mente saken var en pinlig affære for Liverpool FC.

Lokalavisa Liverpool Echo dro det helt ut og skrev det var et av de pinligste øyeblikkene i klubbens 125 år gamle historie.

«En farse, en vits», skrev avisas kommentator blant mye annet.

Prislappen på klubbens siste tilskudd hører etter mine begreper også hjemme i det nabolaget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!