Hoppsjefen langer ut:

- I resten av hoppverden sitter de ikke og ser sjakk

Ny suksess for Hoppuka.

HEVET SEG BETRAKELTIG: Clas Brede Bråthen er fornøyd med den norske laginnsatsen i Hoppuka. Det startet dårlig i Oberstdorf, men tok seg kraftig opp utover i konkurransen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HEVET SEG BETRAKELTIG: Clas Brede Bråthen er fornøyd med den norske laginnsatsen i Hoppuka. Det startet dårlig i Oberstdorf, men tok seg kraftig opp utover i konkurransen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen, mener den tysk-østerrikske hoppuka har befestet posisjonen til hopp som en stor, internasjonal idrett. De siste dagene har vært en folkefest fra ende til annen. Folk har gått til hoppbakken som om det skulle være en cupfinale og latt seg rive med av lange svev.

Bråthen erkjenner at Norge har noe å strekke seg etter på flere nivåer. Sportslig dreier det seg om å få opp en stabil ener. Arrangementsmessig mener sportssjefen at Norge ikke har et eneste hopprenn som er blant de 15 beste i verden i løpet av en sesong. Og han applauderer ikke akkurat at hopp blir flyttet fra NRK1 til NRK2, på bekostning av blant annet sjakk.

- Jeg har konkludert med at det er vanskelig for meg å forstå alt som skjer bestandig. Vi er veldig spesielle i Norge. I resten av hoppverden sitter de ikke og ser sjakk. I den delen av verden vi opererer i, sitter de og ser hopprenn.

Bråthen fortsetter:

- Jeg har ikke noe imot at det blir sendt sjakk. Men jeg er glad for at den verden hopperne lever i – som er den internasjonale verden – ikke er en lukket boble hjemme i Norge. Jeg mener ikke at sjakk er det, men enkelte andre idretter. Hopperne lever i større og større grad av at vi er en internasjonal, stor idrett. Da viser jeg bare til TV-tallene, som er ekstremt høye. Av skiidrettene i Det internasjonale skiforbundet FIS er det ingenting som overgår hopp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer