Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I Rosenborg er det bare Eggen som likner seg selv

Rosenborg sier fotballen deres skal spilles som på Nils Arne Eggens tid. Sorry folkens — den er ikke i nærheten en gang.

SKEPTISK: Nils Arne Eggen kan konstatere, der han står på sidelinja på La Manga, at Rosenborgs spillestil ikke matcher det trønderne selv sier den skal.
SKEPTISK: Nils Arne Eggen kan konstatere, der han står på sidelinja på La Manga, at Rosenborgs spillestil ikke matcher det trønderne selv sier den skal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA MANGA (Dagbladet): Uavhengig av om vi skriver januar og det fortsatt er to måneder igjen til seriestart. Vi som husker fjorårets såkalte årsmøtevedtak om 4-3-3-fotball etter de gode gamle RBK-prinsippene kan fastslå at laget en sesong (2013) og to treningskamper senere ennå ikke er i nærheten av å likne det Rosenborg sier de ønsker å være.

Og enda verre for de varmeste trønderhjertene som drømmer og lever i nostalgisk villfarelse — det kommer ikke til å bli sånn heller.

Først og fremst fordi laget ikke skal spille som på Nils Arne Eggens tid.

Dernest fordi de ikke har mannskap til det.

ETTER 0-1 TAPET for rumenske FC Astra i den første Copa del Sol-kampen mandag kveld, da Rosenborg skapte to målsjanser og knapt var i nærheten av noe som helst, var en av forklaringene "at vi møtte et godt lag i dag". Ja, i norsk målestokk er Romanias beste fotballag både robust, solid og konkurransedyktig. Men den gangen Rosenborg var det fotballaget de drømmer om å være var det Juventus, Real Madrid og Borusia Dortmund som var gode fotballag.

For Nils Arne Eggen, som selvfølgelig så Rosenborg i går ettermiddag også, må det være en fotballfaglig observasjon av den triste typen.

FOR ROSENBORG ER ikke lenger Rosenborg slik de ble Rosenborg og ønsker å være Rosenborg. Slik laget framstår nå er de knapt til å kjenne igjen fra kamp til kamp. Og selv om en elendig førsteomgang (2-2) ble snudd til en enkel seier (5-2) mot AIK i går, var det alt det som ikke stemte man snakket om her på La Manga etter kampen.

Der et angrepsspill uten samhandling og rytme var den store skuffelsen.

Og førsteomgangens vaklende forsvarspill den store bekymringen.

JEG VET IKKE hva Nils Arne Eggen tenkte der han satt — "assa, det tar jeg internt, det må være sånn nå" — men det var tydelig at han ikke likte det han så. Faktisk så mye at han ved full tid konkluderte med "at det ble jo bedre i andre omgang". Men bedre mot et svakt AIK er ikke nok for et lag som i utgangspunktet MÅ vinne Tippeligaen 2014.

Og som i tillegg MÅ underholde på veien om Lerkendals trofaste skal bli frornøyde.

RBKs ANGREPSSPILL KLADDER og er uten fasong fordi veien fram alt for ofte går rett i bakrom og fordi mange spillere spilles ute av posisjon. Rosenborg som sådann er i tillegg et passivt lag uten en tydelig lederskikkelse eller to - folk som tar verbalt tak i det og krever full skjerping når eksempelvis Nicki Bille Nielsen på sitt mest uniteressante gir blaffen i alt og driver eget firma uten hensyn til laget.

Derfor, selv om vi fortsatt skriver januar denne dagen også, er det mulig å hevde at Rosenborg spiller en løgn.

Og at bare sannheten kan redde dem.

Eller en innrømmelse om at det de sier av mange årsaker ikke er det de skal gjøre.
    

Hele Norges coronakart