Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018: Rosenborg-Molde

I Rosenborg er det Nicklas Bendtner som bestemmer. Kåre Ingebrigtsen tar bare ut laget

Da dansk TV sendte Rosenborg live, våknet Nicklas Bendtner. Akkurat som planlagt.

HAN BESTEMMER: - Nicklas Bendtner ville spille til venstre. Da ble det sånn, sier Alexander Søderlund. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
HAN BESTEMMER: - Nicklas Bendtner ville spille til venstre. Da ble det sånn, sier Alexander Søderlund. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Rosenborg-Molde 4–0 (2–0)

TRONDHEIM (Dagbladet): - Nicklas (Bendtner) ville spille til venstre, og da ble det sånn, sier Alexander Søderlund. Selv om det er Kåre Ingebrigtsen som tar ut laget blir det fort sånn som den danske superstjerna vil ha det.

- Vi trente på det og holdt fast ved det, sier Nicklas Bendtner fornøyd.

- I dag skal alle være glade og stolte etter en meget bra forestilling.

Alexander Søderlund på sitt beste er en god, målfarlig og hardtarbeidende spiss. Nicklas Bendtner på sitt beste er en klassespiller. Det så du da han headet inn 1–0. Det så du da han feide inn 4–0. Og det så du (nesten) hver gang han var involvert i ballen.

Det Alexander Søderlund sliter med, gjør Nicklas Bendtner med en selvfølge.

Nicklas Bendtner blir mer involvert når han kan spille ut til venstre. Det kler spillet hans. Rosenborg blir også farligere når både Bendtner og Søderlund er på plass for innlegg fra høyre. Det gir Rosenborg mer trøkk. Og derfor virker det som om Kåre Ingebrigtsen har knekt koden.

Og at Rosenborg vil fortsette på samme måten.

- Malen er lagt, sier RBK-treneren.

- Det blir ikke så mye å snakke om på spillermøtene framover.

Rosenborg er tilbake som Norges beste fotballag. Selv om Molde fortsatt har fire poengs forsprang på tabellen var det klasseforskjell mellom lagene. Og veldig mye skyldes at Rosenborg har fått på plass forutsetningene for god fotball:

Hardt arbeid.

- Utfordringen blir å gjøre det mot flere lag, ikke bare mot Molde, sier Kåre Ingebrigtsen. – Vi vet hvordan vi skal gjøre det. Nå handler om å gjenskape det. Og det tror jeg vi skal klare etter denne kampen.

- Da vi trengte en bra match falt veldig mange brikker på plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!