I rubelrus for målkalas

For sjuende gang siden José Mourinho ble sjef vant Chelsea med fire mål. Målene fosser inn for laget som i fjor fikk kritikk for å spille gjerrig fotball.

4- 0 mot Real Betis viste at Chelsea har få lag foran seg i Europa i år. Bare de første 20 minuttene hang spanjolene med. Da kunne faktisk Chelsea sluppet inn mål for tredje kamp på rad hjemme på Stamford Bridge. Men intens dødballkriging var alt motstanderne hadde å komme med, og da Michael Essien utnyttet en grov feil fra Varela og spilte nydelig fri Didier Drogba var det stort sett slutt på motstanden for de blåkledde.

-  Begynnelsen av kampen var fantastisk for begge lag. Vi ville vinne og de ville vinne. De ga oss en vanskelig kamp, men etter den første scoringen endret kampen seg fullstendig. Kanskje 4- 0 er et vel tøft resultat for dem, men i andre omgang kontrollerte vi kampen, sier Mourinho.

Scorer mer

Bare de tre siste kampene har Chelsea scoret 13 mål.

 På de 12 første obligatoriske kampene hittil i sesongen er målforskjellen 28- 3. 11 kamper er vunnet, i tillegg kommer 0- 0 kampen mot Liverpool i Champions League.

 Etter 12 kamper i fjor hadde Chelsea 19- 3 i målforskjell. Da hadde laget ni seire, to uavgjort og rukket årets eneste ligatap mot Manchester City.

Men årets mannskap er om mulig av et annet kaliber enn fjorårets. Laget forsyner seg nådeløst og grovt når motstanderne presses til feil på egen banehalvdel. Da eksploderer Chelsea i alle retninger offensivt.

Som også var tilfellet da Joe Cole satte inn 3- 0 i går.

-  Jeg tror at alle nå forstår at vi er et veldig sterkt lag i år. Men vi er bare ett av mange, mange lag som kan vinne denne turneringen. Sju, åtte eller ni lag kan vinne i år, sier Mourinho.

Hyller Essien

I går var han manageren som kan tillate seg å hvile verdens beste keeper, Petr Cech, og la italienske Cudicini stå en prikkfri kamp mellom stengene. Han har dessuten kjøpt inn Michael Essien fra Lyon og med ghaneseren skaffet seg en komplett midtbanespiller som gjør det meste som er mulig på en fotballbane. Kaptein John Terry sier det slik:

-  Han har vært i egen klasse siden han kom hit. Han kommer overens med oss alle og har levert praktfullt på banen, sier Terry.

Det skulle kanskje bare mangle for en spiller som kostet 24,4 millioner pund (280 millioner kroner) - for øvrig alene mer enn de 21,6 millioner pund (248 millioner kroner) Chelsea fikk for å selge fire spillere. Totalt har Chelsea handlet fire spillere for rundt 550 millioner kroner foran denne sesongen.

Ikke rart klubbeier Roman Abramovitsj sitter i rubelrus på tribunen da.

Shauns praktinnlegg

Nestmest kostet Shaun Wright-Phillips fra Manchester City. Men i går viste han at han er verdt pengene. For 4- 0 scoringen til innbytter Hernan Crespo kom fra innlegget til Wright-Philips som i stor fart mottok en praktpasning fra Lampard og sendte den på førstetouchet i rett bane mot Crespos hode.

En scoring så presis og praktfullt utført at du knapt tror det før du får sett det i reprise.

Mourinho noterte seg tilfreds for nok en firemålsseier. Fra før har han 4- 0 mot Blackburn, Charlton, Newcastle og Norwich i ligaen i fjor (alle før nyttår), og 4- 0 mot West Bromwich og 5- 1 mot Bolton hittil i sesongen.

Mourinho er sikker på at kamper som den i går vil overbevise de siste kritikernen om at Chelsea både er i stand til å glede, samtidig som laget vinner kamper og slipper inn minimalt med baklengs.

God nordmann

-  Folk vil se at vi alltid ønsker å vinne, spille godt og score mål. Noen ganger klarer vi ikke alt dette, men det er ikke fordi vi ikke spiller godt, sier han.PS: Dommer Terje Hauge klarte seg bra - unntatt da han ga Real Betis-stjernen Joaquin gult kort for filming. Han burde dømt straffe. Reprisen viste at den Chelsea-aktuelle høyreflanken ble klart felt av landsmann Del Horno.

TABBEMÅL: Tre praktscoringer - og her - et tabbemål satte hjemmefansen i ekstase i går. Betis-keeper Doblas klarte ikke å holde et frispark fra Lampard, og da kunne Chelsea-stopper Carvalho enkelt putte inn 2- 0 med Drogba som tilskuer.