I rute til mestermøte

LA MANGA-MADRID(Dagbladet): Det er tre pissepauser, seks filtersigaretter, en kjapp lunsj og en Sandra Bullock-film fra La Manga til Madrid. Også Eggen-spørsmål da - som f.eks. hvorfor Andalucia heter nettopp det - Andalucia.

- Assa, de kom jo hit da - germanerne, sier Eggen mens det golde andalusiske landskapet blåser forbi de sovende, kortspillende eller musikklyttende RBK-gutta. - En sånn tre, fire hundre år etter kristus så gikk de seg vill og slo seg til nedi her. Og de var jo vandaler da - vandalusere. Og så ble det til slutt ANDALUCIA!!

Akkurat ja, men det finnes ikke dyr å se på. Og etter en time savner Nils Arne Eggens langsynte blikk en firbeint skapning. For der han sitter først i bussen vil han gjerne se en okse. En svær, svart og majestetisk Toro.

Han er jo i Spania for pokker.

En kortspillende firerbande med Erik Hoftun, Bent Skammelsrud, Christer Basma og Tor Hogne Aarøy er på bussen. For en buss er en buss, uansett land og forbiflyende natur, og på bussen spiller man kort. I seks timer og tjue minutter spiller denne kvartetten kort.

Konstant - så nær som under lunsjen.

Eggen betaler

- Mat, sier Eggen da doningen stopper for andre gang. Han finner fram en konvolutt med pesetas og går målbevisst mot det spisestedet sjåføren visstnok både kjenner og anbefaler. Men spisestedet er en bar med sandwicher og alt som ellers kjøpes på slike etablissementer.

Det er med andre ord totalt ubrukelig.

- Han (sjåføren) sa han viste om en OK plass, men han er jo fullstendig nedsnødd, sier Eggen. Før den rattstyrende - som er like lydig som ei dressert bikkje hver gang han Nils sier «senor, toaletto!!» på kaptein Hoftuns oppfordring om at «no må gutta pess» - peker hundre meter bort i veien. Hvor det virkelig er en restaurant med mat, TV-støy fra en eller annen missekåring og en gjeng kelnere. Og hvor sjefen går med kassabeholdningen i brystlomma.

- Mat, sier Eggen igjen og åpner munnen - food. - Vi er et helt lag her som skal spise. Og når vi er blitt enige om menyen så betaler jeg.

Etter peking, gode miner og et usedvanlig rytmisk kroppsspråk i retning innehaveren og alle hans fettere, blir det bestilte stekt.

Borteseier for Sandra

Rosenborg pleier å se neste mesterliga-motstander på video under lange bussturer. Derfor sitter Eggen klar med en kassett av Real Madrids kamp mot Celta Vigo. Men Mini har en Sandra Bullock-film og valget mellom fotball og amerikansk drama blir fort tatt opp i spillerutvalget.

På nøytral bane ender det: Eggen-Bullock 0-1.

- Du skjønner, vi kan jo ikke se fotball nå - gutta orker ikke det, sier Eggen til Dagbladet.

Med andre ord:

Han taper ikke kamper med spillerutvalget. I sitt lure sinn gir han dem bare walk-over.

Rutinerte gutter på tur

Kortlaget bare stokker og deler, spiller runden, og stokker og deler igjen. Og mens Erik Hoftun noterer gevinst og tap gjør legestundent Fredrik Winsnes lekser. John Carew, som tidligere har sovet som en prins, er i Hollywood, og helt bakerst er Jørn Jamtfall og Bjørn Otto Bragstad for seg sjøl. Mens Rosenborgs unggutter drømmer og fleiper seg imellom.

Om Sandra Bullock?

I Madrid kommer julestemningen som skutt ut av søndagskvelden. I morgen kommer utfordringen som heter Real Madrid. Men på bussen var det ikke et ord om den store kampen på Santiago Bernabeu.

Akkurat det forteller kanskje mer enn noe annet hvor langt Rosenborg er kommet på sin reise.

MESTERLIGE FORKLARINGER: Det skortet ikke på forklaringer da Eggen på hvorfor Andalucia heter akkurat Andalucia idet Rosenborg-bussen for gjennom det spanske distriktet.