I rykk og napp og stor vinnersjanse

4-årige Åsaulven har vunnet i fire av sine fem starter. Frigg Mollyn-sønnen innehar en kapasitet langt utover grunnlaget sitt. Tipsekspert Bengt Berg gir ham full tillit i V65-3.

• Her er sjansen til å vinne på hest!

(Dagbladet.no): - Åsaulven er litt valpete ennå. Han er fortsatt grønn og uerfaren og forstår ikke helt hva det dreier seg om. Men han har stor kapasitet. 

Jeg synes han har en veldig fin vinnersjanse, sier kusk Tor Wollebæk til dagbladet.no.

- Åsaulven er urutinert. Han har vært veldig bra i løpene hittil. Det går litt i rykk og napp, men han er flink til svare opp når det kommer noen på utsiden. Jeg tror vi skal kjempe om seieren, sier eier, trener og oppdretter Ola Martin Aasen fra Dombås.

Åsaulven er et emne til noe stort. Han har den rette innstillingen. Sist på Leangen rekordforbedret han seg kraftig, da han forsvarte seg til seier. Det kan bli vrient for tilleggshestene å innhente ham. Han sitter nok tidlig i tet.

Ola Martin Aasen er både eier, oppdretter og trener av Åsa-hestene. Og han har suksess med det han holder på med.

Det startet med Sindy Vinter, som i år ble premiert med den høythengende 1.premien for avlshopper på Dyrskun i Seljord. Selv travet Sindy Vinter inn 793 900 kroner for sin eier. På 29 løp seiret hun åtte ganger og tok åtte andreplasser. Hun er mor til samtlige Åsa-avkom, blant annet den lovende treårshoppa Åsajenta som har Järvsøfaks som far og dermed er helsøster til Åsajerven. Åsajenta har allerede tjent drøye 160 000 kroner på åtte starter.

Onsdag laster Ola Martin Aasen to hester på transporten til Bjerke. Åsajerven er en joker i V65-4. Han har allerede passert to millioner innkjørt.

SKJØNNER IKKE HELT. -Åsaulven er urutinert og skjønner ikke helt hva det dreier seg om. Men han har uansett en fin vinnersjanse, mener kusk Tor Wollebæk. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SKJØNNER IKKE HELT. -Åsaulven er urutinert og skjønner ikke helt hva det dreier seg om. Men han har uansett en fin vinnersjanse, mener kusk Tor Wollebæk. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Sprint er ingen fordel for Åsajerven. Men han er i kjempeform. Vi har raske Bokli Eld på innsiden, men jeg håper vi skal kjempe om en trippelplass, sier Ola Martin Aasen.

- Det kommer an på hvor vi havner fra start. Med klaff synes jeg han er verdt en gardering. Han holder flott form, opplyser kusk Tor Wollebæk.

- Du kusker også Gygrid i 9.løp Tor Wollebæk?

- Gygrid er det først og fremst feilfritt som gjelder for. Men feilfritt kan han dukke opp langt framme, advarer kusk Tor Wollebæk.

I rykk og napp og stor vinnersjanse
STOR SUKSESS. Ola Martin Aasen har stor suksess med eget oppdret og egen trening.
I STORFORM. Åsajerven er i storform og kan vinne til tross for at sporet er dårlig og at sprint er for kort.