Du leser nå Dagbladet Pluss

Johaug-saken

I saker som likner Therese Johaugs er utøverne
blitt straffet knallhardt. Sjekk skrekklista

Disse 12 utøverne mente at de var helt uten skyld. Alle ble dømt til utestengelse.

DÅRLIGE ODDS: Therese Johaug hevder hun er helt uskylding. Det har en rekke andre domfelte utøvere også gjort. Foto: NTB Scanpix 
DÅRLIGE ODDS: Therese Johaug hevder hun er helt uskylding. Det har en rekke andre domfelte utøvere også gjort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Carolina Dementiev

(Panama) – triatlon

Testet positivt for: Clostebol.

Forklaring: Dementiev hevdet at hun brukte Neobol-spray i forbindelse med en sårskade hun pådro seg på trening. Sprayen selges over disk i Panama, og Dementievs lege anbefalte henne å bruke den. Antidopingmyndighetene trodde på Dementievs forklaring om at hun ikke fikk i seg clostebol ved et uhell og at hun ikke bevisst ønsket å jukse.

Utestengelse: To år, fra 4. mai 2016.

Oscar A. G. Ticas

(El Salvador) – bueskyting

Testet positivt for: Clostebol.

Forklaring: Guilén Ticas testet positivt i konkurranse og han førte ikke opp bruk av noen medikamenter på dopingkontrollskjemaet. Ticas hevder han fikk et kutt i kneet i forbindelse med fotballtrening, og at han brukte Neobol-spray, som kan kjøpes uten resept. Han fikk forsikring fra sin fysioterapeut om at det var trygt å bruke medikamentet. Det var fysioterapeuten som påførte sprayen, ikke Ticas selv. Antidopingmyndighetene mente det var formildende at clostebol ikke var oppgitt på pakken med spray og at Ticas aldri tidligere hadde testet positivt for et forbudt stoff. De trodde ham også på at han ikke bevisst ønsket å jukse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.