I samme båt mot OL

Da Siri Halle (32) begynte med skiskyting i mai i år, bare lo hun av folk som sa at hun kom til å få seg skiskytterkjæreste. Nå blomstrer kjærligheten med Halvard Hanevold (35).

Og hvis du nå tenker at Siri Halle bare har funnet den perfekte skytetreneren for å nå OL i Torino, så må du tro om igjen.

- Halvard er en fantastisk mann for meg på alle punkter, sier hun.

Komplimentet gjengjeldes:

- Alle kvalitetene jeg har sett etter i en kvinne finnes i Siri, sier Hanevold.

- Vi matcher hverandre 100 prosent, prater utrolig godt sammen og ler av de samme tingene. Brikkene har falt på plass. Dette føles så riktig, sier det forelskede paret.

I ung alder ble Siri Halle sett på som et av Norges aller største langrennstalenter - før hun kuttet tvert i 1994. Halvard Hanevold ble ifølge eget utsagn sett på som talentløs. Men mens Siri Halle ga opp sin lovende karriere, er Hanevold blitt en av Norges mestvinnende skiskyttere. Nå satser de sammen mot et felles mål: OL i Torino i 2006.

- Jeg satser grusomt hardt på OL, og har mitt eget opplegg. At jeg har blitt kjæreste med Siri, gjør meg til en enda bedre skiskytter, mener Hanevold.

- Nå kan vi legge opp hverdagen slik at vi får tid sammen. Vi har hvert vårt opplegg, men tar en del økter sammen. Det er en vinn/vinn-situasjon. Å få være sammen med kjæresten mens man trener er optimalt.

 NYTT PAR:  -  Vi prater utrolig godt sammen og ler av de samme tingene, sier det forelskede skiskytterparet Halvard Hanevold og Siri Halle. Her på hytta til Siris familie i Risør. Foto: Ørjan Svendsen
NYTT PAR: - Vi prater utrolig godt sammen og ler av de samme tingene, sier det forelskede skiskytterparet Halvard Hanevold og Siri Halle. Her på hytta til Siris familie i Risør. Foto: Ørjan Svendsen Vis mer

I Norad

Siri Halle er foreløpig ikke på verdenscuplaget i skiskyting - og kombinerer OL-satsingen med jobben innen anti-korrupsjon i Norad. Snart drar hun til Etiopia der hun skal kombinere kurs for ambassaden med høydeopphold, mens kjæresten er på samling i Italia. Så drar de sammen videre til Bulgaria i september.

Begge ser på seg selv som livsnytere - og har stor respekt for hverandre.

- Jeg visste jo hvor seriøs og grundig Halvard er. Men folk vet kanskje ikke at han er ganske leken også, flørter Siri.

- Det er viktig å ha leken i seg, og den dyrker vi i hverandre. Vi kan virke forskjellige, men er like på mange områder, sier Halle.

- Vi har en balanse i forholdet vårt som jeg ikke har opplevd tidligere. Når vi er så ambisiøse og sterke personer som vi er, kan det nok ha virket litt truende på den andre parten. Nå er vi likeverdige partnere, forteller Hanevold.

- Fantastisk talent

Når det gjelder skitrening, har Siri masse erfaring som også Hanevold kan dra nytte av. Selv om Siri Halle fortsatt mangler en del på skyteteknikken, tror Hanevold hun har alle forutsetinger for å lykkes som skiskytter.

- Mens jeg alltid kom på sisteplass som ung, var Siri alltid et fantastisk skitalent. Hun har mye å gå på når det gjelder det skytetekniske, men er intelligent og flink til å analysere prosessen.

Halle drister seg også til å komme med kritiske innspill til OL-mester Hanevold.

- Hun stiller meg masse kritiske spørsmål som gjør at jeg må skjerpe meg. Jeg ser en ny Magdalena Forsberg i henne, mener Hanevold - som fikk seg en overraskelse i Bulgaria da han og kjæresten trente rulleski i motbakkene.

- Hun hang på meg, og jeg kunne selvsagt tenkt «Huff, nå er jeg i dårlig form.» Men jeg er veldig trygg på at formen min er god for tida, sier Halvard Hanevold.

DYRKER LEKEN: Halvard Hanevold og Siri Halle.