I sitt siste håndballår håper «GP» å ta tronen fra suverene Larvik

Vipers-treneren: - Vi kan slå alle.

TAR OPP JAKTEN: Gunnar Pettersen (t.v.) har vært med på mye gjennom et langt håndballiv. Nå håper 60-åringen og Vipers-treneren å sette Larvik og trener Tor Odvar Moen på plass i sin aller siste sesong i håndballsirkuset. Foto: Roy Wahlstrøm
TAR OPP JAKTEN: Gunnar Pettersen (t.v.) har vært med på mye gjennom et langt håndballiv. Nå håper 60-åringen og Vipers-treneren å sette Larvik og trener Tor Odvar Moen på plass i sin aller siste sesong i håndballsirkuset. Foto: Roy WahlstrømVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Han rundet 60 tidligere i år. Nå er en av historiens største norske håndballprofiler inne i sitt - trolig - siste år i håndballen, og som trener i Vipers Kristiansand håper Gunnar «GP» Pettersen å sette å være den som kan stanse Larviks vanvittige seiersrekke med 11 strake seriegull.

Optimismen er stor i Vipers. Ambisjonene likeseå.

Og selvtilliten vokste et par hakk da Kristiansand-laget slo Larvik 31-25 i den første kampen  i semifinalen i sluttspillet. Rikignok tapte de med 13 i returen i Larvik - men de hadde uansett fått bevist for seg selv - og omverdenen - at det er mulig å hamle opp med Larvik.

- Det viktigste med den seieren var kanskje signalet om at det går an å slå Larvik. Det hadde ingen trodd på tidlligere, men kanskje fikk den kampen også andre lag til å få den trua, sier Gunnar Pettersen til Dagbladet.

Vipers endte på sjetteplass i serien i fjor, men gjorde det altså spennende mot Larvik i sluttspillet. Foran årets sesong er laget betydelig forsterket, og utad har de offisielt sagt at de går for medalje i serien.

- Vi tror vi kan slå alle. Men samtidig er vi ydmyke nok til å innse at vi kan tape for hvem som helst, om vi ikke presterer på topp, sier «GP».

Tre minuspoeng Men det er flere årsaker til at klubben innerst inne bærer på en liten drøm om å ende Larvik hegemoni:

• Larvik starter sesongen med tre minuspoeng, som følge av de økonomiske problemene som nær gjorde klubben konkurs i våres.

• Larvik er svekket i forhold til i fjor. Da hadde klubben 21 kontraktspillere. Trener Tor Odvar Moen - som tar over etter Ole Gustav Gjekstad - har 17 spillere på kontrakt inn i årets sesong, men har fylt på med tre juniorspillere for å bedre bredden i laget.

• Larvik vil garantert savne Linn-Kristin Riegelhuth. En av de beste spillerne i både Norge og Europa sist vinter er gravid, og går glipp av årets sesong. Borte er også Linn Jørum Sulland. Den hardtskytende bakspilleren har gått til det ungarske storlaget Györ.

Borte fra fjorårets lag er også Isabel Blanco, Tine Rustad Albertsen og Tonje Larsen.

Og den polske storskytteren Alina Wojtas er ikke tilbake fra skade før rundt ved juletider.

Kurtovic tilbake Amanda Kurtovic har returnert til Larvk. Hun kan demme opp for savnet av Sulland, men har vært veldig skadeutsatt de siste årene. Det skal bli spennende å se hva en friskmeldt Kurtovic kan bidra med i Larvik.

Larvik har også hentet den høyre kantspilleren Jenny Osnes Græsholt (26).

- Larvik er totalt sett svekket. Det er det ingen tvil om, sier Vipers-trener Gunnar Pettersen.

- Men samtidig har Larvik vært enestående til å unngå feiltrinn mot andre lag. Der vi kan ryke på et tap mot Halden eller Molde, så vinner Larvik stort sett alle kampene sine i Norge. Det er det som taler for at de skal vinne igjen. Og de har fortsatt bortimot dobbel dekning med landslagsspillere på nesten alle plasser, minner «GP» om.

Larvik vil vinne alt Sist han var hovedtrener i Larvik, fra juletider i 2010/11-sesongen, så ledet Tor Odvar Moen klubben til seier i Champions League. Tross litt endrede forutsetninger fra i fjor.

Da gikk klubben nesten ti millioner i driftsunderskudd, mye grunnet feilslåtte investeringer, og det var med nød og neppe de ikke havnet i skifteretten.

Moen var assistenten til Gunnar Pettersen i nettopp Larvik i 1994/95-sesongen, og han liker at «GP» og andre, som Glassverket, er innstilte på å gi dem kamp i år.

- De viser bra pågangsmot og det er bra at flere lag utvikler seg. Men vi kommer ikke til å gi bort noe gratis, og kommer til å være vanskelige å slå i år også, sier Tor Odvar Moen til Dagbladet.

- Vi vant serien med 13 poeng i fjor, og går for å vinne serien i år også, selv om vi starter sesongen med tre minuspoeng og andre lag har tatt noen skritt.

- Uoppgjort På grunn av en smalere tropp, som attpåtil har vært gjennom en tøff belastning, blant annet med Final 4 i håndball i Ungarn i mai, valgt å sette fokus på helse foran treningskamper i sommer.

Går det som Larvik håper og ønsker, så skal de slått om fire pokaler i år: Serie, cup og sluttspill. I tillegg er revansjelysten stor etter det sure finaletapet mot Buducnost i Champions League-finalen.

- Vi jakter alt vi kan få. Og vi har noe uoppgjort  i Budapest, sier Tor Odvar Moen, og smiler offensivt og selvsikkert.