Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I sjuende himmel

ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøm-Strømsgodset 7-4. Magnus Powell bare rista på hodet etter å ha scoret fire mål og sendt kanarifuglene til himmels på tippeligatoppen. - Nei, dette kommer ikke til å vare. Jeg blir aldri toppscorer, sier Powell til Dagbladet.

Svensken gjør kanskje rett i å holde forventningene nede. For statistikken hans er enorm. Elleve mål på seks kamper gir en uttellingsprosent på 1,833 per kamp. Slikt lukter det kanarifugl av.

- Og da sier sunn fornuft at det ikke kan fortsette slik, sier Powell.

I går var det i alle fall ingen tvil om at han er kapabel til å motbevise sin egen framtidsspådom. Powell og Clayton Zane utgjør en livsfarlig duo på topp hos LSK, og dreiv Godset-forsvaret til vanvidd.

- Fantastisk

- Det passet oss perfekt at de (Strømsgodset) lå så høyt i forsvar. Clayton Zane er jævlig bra. At han binder opp motstanderne og stjeler en del oppmerksomhet, gjør det lettere for meg å komme til sjanser og avslutninger, sier Powell.

Selv om han er ydmyk på vegne av sine egne prestasjoner, så skrøt han av en ting.

- 3- 1-scoringen var fantastisk, sier han om lobben som traff krysset fra spissen av 16-meteren.

Powell har aldri i sitt liv vært toppscorer.

- Nei, jeg har vel knapt scoret ti mål i løpet av en sesong. På seniornivå er det første gang jeg scorer fire mål i en kamp.

- Og nå venter du på telefon fra den svenske landslagssjefen?

- Ja, han må bare ringe, he, he. Men jeg tror ikke jeg har mye sjanser. Sverige har utrolig mange bra angrepsspillere for tida, så sjansen er ikke stor.

LSK-trenerne var nesten lamslått av sin elev etter kampen.

- Powell scoret på ting jeg ikke har sett han har gjort på trening engang, ler LSK-trener Arne Erlandsen.

Mye trening

Assistenttrener Lars Tjærnås røper litt av hemmeligheten til svenskesuksessen.

- Powell har trent utrolig mye avslutninger i det siste. Og han har blitt bedre. Spesielt til å finne roen. Fysikken har han fra før. Men nå er han flinkere til å løfte hodet og se hvor keeperen står, før han skyter, sier Tjænås.

Den tidligere Stabæk-, Vålerenga og Wimbledon-treneren er full av beundring over sine nye elever.

- LSK-spillerne er undervurderte på individuelle ferdigheter. Litt flåsete sagt, så er våre spillere så intense at de ser dårligere ut enn de er.

I går så de bare gode ut. Spesielt australeren Clayton Zane, som viste sitt internasjonale tekniske snitt i en rekke situasjoner. Nå blir det også kamp om toppscorertittelen på Åråsen. Både Powell og Zane står nå bokført med elleve mål. Sammen med Branns Thorstein Helstad.

Det er stimulerende å ha så mange lagkamerater som puster deg i nakken og utfordrer deg til å gjøre det bra hele tida, sier Zane til Dagbladet

Ro

Bakover på banen har midtstopperparet Arne Vidar Moen og Torgeir Bjarmann funnet tonen. De spiller stabilt godt, og gjør sjelden feil. Ikke i går heller, selv om laget slapp inn fire mål.

- Det blir sånn når man leder 5- 1, slapper litt av mentalt, sier kaptein Torgeir Bjarmann.

Veteranen er imponert over guttas ro og trygghet.

- Hele uka har vært helt normal i garderoben. Ikke en eneste gang har vi snakket om at vi leda serien. Det er viktig at vi ikke tar av, mener Bjarmann.

Arne Vidar Moen tror ikke det skjer.

- Denne utgaven av LSK minner meg litt om det vi hadde i TIL i gamle dager. Det er samhold i laget og alle jobber for hverandre, sie Moen til Dagbladet.

- Du er Bosman-spiller. Blir du i LSK?

- Agenten min forhandler med klubben, og jeg trives her. Men samtidig begynner jeg å bli gammel, og har kanskje bare en kontrakt igjen å skrive som spiller. Derfor vil jeg vurdere et tilbud som kan sikre meg økonomisk hvis det skulle dukke opp noe fra andre klubber.

<B>NIER:</B> Magnus Bjørnflaten spilte seg til en nier på Dagbladets børs.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media