«I skolan delar man ut längdskidor till varje elev»

Svenskene har funnet årsaken til at Norga har 40 gull på fire vinter-OL, mens Sverige bare har tre. Ja, og så lurer de på hvor Jahn Teigen har tatt veien.

«Därför är Norge så mycket bättre än Sverige», skriver Aftonbladets kommentator, og legger til at han har funnet årsaken til at Norge er så mye bedre enn Norge. Han har dessuten regnet ut at Norge med halvparten så mange innbyggere, er 13 ganger bedre enn svenskene i vinter-OL.

- Sverige er som vanlig håpløst etter Norge i et vinter-OL, konstaterer han, og legger til at det faktisk bare er halvparten så mange nordmenn som det er svensker. Totalt har svenskene bare tatt tre gull i vinterlekene i Nagano, Lillehammer, Albertville og Salt Lake, mens Norge har tatt 40. Svenskene blir heller ikke blidere dersom man legger til sølv og bronse. Norge har 93 medaljer, mens svenskene har 16.

Nå lurer han på hvorfor, og legger til:

«... och: Jahn Teigen - var tog du vägen?»

«I skolan delar man ut längdskidor till varje elev»

Kommentator Johan Flinck har plukket ut sju områder som kan forklare hvorfor nordmenn er så mye bedre enn svenskene.

  • PENGER: Svensk toppidrett har 40 millioner kroner til disposisjon, mens norsk toppidrett koser seg med 90 millioner kroner. I tillegg får norske elever delt ut langrennsski på skolen, forteller den svenske kommentatoren.
  • KULTUR: Svenskene er blitt latere og trives bedre på golfbanen enn i skisporet. I Norge har man nikkersadel, og det fineste stedet å bo er ved nasjonalstadion, Holmenkollen.
  • VINNERMENTALITET: Svenskene mislykkes når det gjelder. Nordmenn mener de er så få at det ikke er så rart om de ikke vinner.
  • NASJONALISME: Sverige har levd i fred i 350 år, mens det ikke er 100 år siden Norge ble selvstendig. Nasjonalismen fungerer positivt i idrett.
  • MEDIAS OPPHAUSING: Svenskene spådde 25-30 medaljesjanser, mens norske aviser spådde 11 gull.
  • SELVTILLIT: De norske framgangene har gitt selvtillit. Svenskene har kopiert den norske Olympiatoppen, men har ikke fått resultatene.
  • STØTTE I FOLKET: Svenskenes dom er hard når det går dårlig, de norske supporterne støtter utøverne selv om det går dårlig.

    Les hele artikkelen hos Aftonbladet.se her.

<B>OVER OG UT: Det svenske håpet om OL-gull forsvant da keeper Tommy Salo fikk pukken i hodet, og rotet den i mål mot Hviterussland.