I skuddlinja

En fotballkamp i nærheten av Chelsea-bossen er nå synonymt med bråk, bråk og atter bråk.

Fra offisielt UEFA-hold blir José Mourinho bedt om å holde seg unna enhver avgjørelse/vurdering tatt av det europeiske fotballforbundet. Fra mannen han strøk til fordel for Didier Drogba på sommerens innkjøpsliste, Barcelonas Samuel Eto\'o, er beskjeden at han skal få betale dyrt for sin dumhet. Og Barca-kaptein Carles Puyol er heller ikke nådig når han sier at han hater Chelsea-managerens defensive og feige spillestil i Europa.

Mens han legger til, bare for å sprite det opp litt ekstra før kveldens drama på Stamford Bridge, at Chelsea er det dårligste laget som har besøkt Nou Camp denne sesongen.

Men tror du at han bryr seg - José Mourinho? Tror du virkelig at mannen som nå bare kalles «Mr. Angry» i engelsk fotball tar kritikk og spekulative forhåndspåstander inn over seg før Chelsea skal gjøre noe med 1-2-fadesen for 14 dager siden? Nei, på ingen måte - Mourinho er bare Mourinho.

Chelsea-fansens store helt og sin egen farligste motstander.

UEFA føler seg presset

UEFA er selvfølgelig ute og sier at de ikke kan finne seg i Mourinhos påstand om at den rasende Chelsea-manageren fikk mesterliga-arrangørenes forsikring om at verdens beste dommer, italienske Pierluigi Collina, skulle dømme kveldens returkamp i London. Etter skandalen i Barcelona, der Mourinho beskyldte Barca-manager Frank Rijkaardt og dommer Anders Frisk for å ha vært litt for fotballintime i pausen, spilte Mourinho det europeiske forbundet sjakk matt med sitt innspill.

-  Han prøvde å presse oss og det går ikke, sier kommunikasjonsdirektør William Gaillard i UEFA. -  Vi liker ikke at noen trenere, enten de kommer fra den ene klubben eller den andre, blander seg bort i UEFAs valg av dommere.

Men Collina dømmer i kveld. Helt sikkert. Og avgjørelsen har vært vanskelig for UEFA. For sjøl om de hevder at avgjørelsen var tatt før José Mourinho gikk ut og krevde italieneren, så er det lett å se det fra den andre siden.

At det var Chelsea-managerens krav som fikk dem til å gjøre det.

-  Noen sa at hvis vi valgte Collina ville vi bøye under for presset fra Mourinho, sier William Gaillard. -  Og hvis vi ikke gjorde det, og valgte en annen sjøl om vi helst ønsket Collina, så ville også Chelsea influere valget. Så alt blir vanskelig når en trener gjør slikt.

-  Og det er ikke innenfor den fair play-ånden vi ønsker.

Eto\'o vil ha hevn

Barcelona-spillerne på sin side suger sin Chelsea-kritikk fra eget bryst. Og egne erfaringer. Og de er forbannet på hver sin måte. Samuel Eto\'o fordi han ikke spiller for Mourinho og Carles Puyol fordi Chelsea spiller defensivt.

-  Vi trenger bare ett mål, og å score det vil være en massiv revansje for meg etter måten jeg ble behandlet på av Chelsea sist sommer, sier Eto\'o. -  De skal få betale for at de ikke kjøpte meg, og Mourinho blir den som må angre.

Puyol tar den mer faglige varianten.

-  Det er ingen deler av Chelseas angrep som er bedre enn vårt forsvar. Men vi klarer ikke å ligge bakpå som Chelsea. Og derfor er dette en kamp for våre store stjerner. Og vi vil vinne den fordi vi er best, sier Barca-kaptein Carles Puyol.

Og hva sier så Mourinho? Jo, at han gjerne så at Frisk dømte returen på Stamford Bridge.

-  Dersom du spør hvem jeg ønsker meg som dommer, ville jeg svart Anders Frisk. Hvorfor? Fordi han kanskje kan hjelpe oss, slik han hjalp dem, sier Mourinho.

Om mannen som har vært ute med beinbrudd i fem uker, Arjen Robben, sier han også litt. Uten håp i stemmen.

-  Jeg kan fortelle at han ikke spiller. Han vil heller ikke sitte på benken, sa Chelsea-manageren.

-  Men han er i hvert fall helt sikkert klar for neste seriekamp mot West Bromwich.

HUDFLETTES: Mens José Mourinho hudflettes han fra alle kanter. Uten at det går nevneverdig inn på portugiseren.
HATER: Barcelonas Samuel Eto\'o hater Mourinhos defensive og feige spillestil i Europa.