Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I Sky betalte de meg for mye penger

Mark Cavendish gjør comeback i Paris-Roubaix.

FOR VIKTIG: I regnbuetrøya var Mark Cavendish for viktig og godt betalt til å få sykle Paris-Roubaix. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
FOR VIKTIG: I regnbuetrøya var Mark Cavendish for viktig og godt betalt til å få sykle Paris-Roubaix. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): For første gang siden 2011 kommer Mark Cavendish til å sykle Paris-Roubaix.

Briten brøt rittet for fem år siden og har aldri fått muligheten til å prøve seg siden.

- Jeg syklet det ikke i Sky da jeg var verdensmester siden det betalte meg for mye penger, sa Cavendish i TV-intervjuet etter andreplassen i Scheldeprijs.

Les også: Kittel skrev historie etter å ha slått Cavendish

Feide med Etixx-direktør
Overfor de tilstedeværende mediene utbroderte Dimension Data-rytteren.

- Problemet er at jeg har fått mye penger av lagene for å gjøre det bra i Giro d'Italia, Tour of California og Tour de France. Så lag ønsket ikke at jeg skulle risikere ting i Roubaix, sa han ifølge cyclingnews.com.

Det belgiske klassikerlaget Etixx-Quick Step, som han syklet for fra 2013 til og med 2015, så heller ikke på Cavendish som en nyttig brosteinsbrikke. Det var ikke bare på grunn av risikoen.

- I Quick Step holdt jeg og Peters (Quick Steps direktør i klassikerne, journ.anm.) oss unna hverandre i ritt hvis vi kunne, så jeg hadde ikke mulighet til å sykle det der. Jeg hadde lyst. Å lære klassikerne var en stor grunn til at jeg ønsket meg til Quick Step. Men du vet, det ble ikke slik.

Tror det passer
I Dimension Data hører de imidlertid på sin store stjerne.

30-åringen har allerede fått frie tøyler til å satse på banesykling mot årets OL i Rio de Janeiro, og får som regel ønsket sitt oppfylt hos det sørafrikanske laget.

- Han har alltid hatt ambisjoner om å gjøre en god Roubaix. Et sted må du starte å lære om det. Han elsker det virkelig, sier Rolf Aldag, en av Cavs aller mest betrodde sjefer, til Cycling Weekly.

Tyskeren, som selv var en meget habil klassikerrytter, tror rittet passer den tidligere verdensmesterens kvaliteter meget godt.

- Han er god på prologer. Han kan sykle hardt og raskt på korte distanser, som på en brosteinsseksjon. Og han kan posisjonere seg selv, noe du trenger før hvert brosteinsstrekke. Han er liten, men har ikke en klatrers vekt, så han ville ikke sprette rundt på brosteinen. Og han er kraftfull.

Les også: - Cavendish kan bli kongen av klassikerne

- Hva mer trengs?
Roger Hammond ble nummer tre i Paris-Roubaix i 2004 og kjenner rittet bedre enn de fleste. I tillegg er han sportsdirektør i Dimension Data.

Han tror Cavendish kan gjøre det helt store i Roubaix.

- Han kan gå rett inn og vinne med engang, og hvis han ikke gjøre, kommer han til å komme tilbake og prøve igjen, sier Hammond til Cycling Weekly.

- Han er liten, han er kvikk, har strålende sykkeltekniske ferdigheten og han har akselerasjonen som trengs til å være med i frontgruppa. Hva mer trengs?

Skal hjelpe nordmann
Cavendish selv er ikke like optimistisk.

- Jeg tror ikke jeg kan vinne Roubaix i år. Jeg er definitivt spent på å sykle, og jeg har alltid ønsket det.

For en gangs skyld kommer imidlertid ikke mannen som av mange regnes som tidenes beste spurter til å være kaptein.

Det ansvaret tilfaller en nordmann.

- Jeg gleder meg til å sykle og se hvordan det går. Edvald er i superb form. Det er ikke mange ritt hvor jeg kan gjøre en jobb for gutta, så hvis jeg klarer det der, blir jeg glad.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!