I skyggen av Lance

Levi Leipheimer ble utestengt fra Touren med resten av Astana i fjor. I år er han tilbake med et superlag.

SUPERLAGET: Astana med sportsdirektør Johan Bruyneel, Alberto Contador, Lance Armstrong, Andreas Klöden og Levi Leipheimer. Fire ryttere som alle har erfaring fra pallen i Tour de France. Levi Leipheimer tar bilde av folkemassene.Foto: SCANPIX/AP Photo/Bas Czerwinski
SUPERLAGET: Astana med sportsdirektør Johan Bruyneel, Alberto Contador, Lance Armstrong, Andreas Klöden og Levi Leipheimer. Fire ryttere som alle har erfaring fra pallen i Tour de France. Levi Leipheimer tar bilde av folkemassene.Foto: SCANPIX/AP Photo/Bas Czerwinski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Forrige gang Levi Leipheimer deltok i Tour de France var i 2007. Da syklet han inn til tredjeplass sammenlagt, etter seier på den femte tempoetappen.

På mange måter har han også tredjeplassen i det stjernespekkede Astana-laget som stiller til start i årets Tour.

Alle snakker om hvem som vil ta styringen av Alberto Contador og Lance Armstrong, i laget som også inneholder to ganger andreplasserte Andreas Klöden. Ikke så mange snakker om Levi Leipheimer. Men kanskje vil det snart endre seg.

- Levi Leipheimer må nevnes blant favorittene. Han har vært på pallen før, og jeg tror årets løype passer ham bra: Det er ikke mange etapper som ender på toppen av fjell, og i tillegg er han kjempesterk på tempo, sier Johan Kaggestad til Dagbladet.

Mistet fjorårets sjanseEtter Tour-prestasjonene i 2007 skiftet Leipheimer lag fra oppløste Discovery til Astana. I fjor var han klar for å bygge videre på suksessen. Før dopingbomben smalt.

13. februar fikk Astana beskjeden: Laget var uønsket i Tour de France '08 på grunn av skandalene året før, da hele gjengen måtte dra hjem i skam, etter dopavsløringen av kaptein Alexandre Vinokourov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer