- I slike situasjoner tenker man ikke på fotball

N'Diaye hylles som en helt etter tribune-kollapsen.

(Dagbladet): Gårsdagens nedrykkskamp mellom Osasuna og Betis i spanske La Liga fikk en dramatisk stopp etter tolv minutter.

Mens hjemmefansen jublet over at Osasuna hadde tatt ledelsen, kollapset gjerdet som holdt supporterne på tribunen.

Det førte til at hundretalls supportere falt framover og ut på banen, og ble liggende i klem.

Hylles I kaoset og panikken som oppsto, viste TV-bildene at en av fotballspillerne heiv seg inn i redningsarbeidet, og bar bort en ung guttt i sine armer.

Nå hylles Betis-spiller Alfred  som en helt i utenlandske medier.

24-åringen som er på utlån til Betis fra Sunderland, forteller at han ville hjelpe til da han skjønte at det ikke var nok hjelpemannskaper til å ta seg av alle.

- Jeg så mange mennesker som lå oppå hverandre. Jeg vet ikke hvor mange det var, men kanskje noen dusin. Det var sjokkerende, sier N'Diaye til franske L'Eqipue.

- Jeg så en liten gutt som ikke hadde det så bra, så jeg bar ham bort til legene. Det var ikke nok hjelpemannskap, så jeg og lagkameratene mine prøvde å hjelpe til. Du tenker ikke på fotball i slike situasjoner, forklarer Betis-spilleren.

Rykket ned Til tross for at kampen endte 2-1 til Osasuna, etter at kampen måtte stoppes i en halvtime, endte det med nedrykk for klubben - siden Granada og Getafe vant sine kamper.

N'Diaye forteller at det likevel ikke var nedrykket som var hovedfokuset etter kampen.

SKADDE: Hjelpemannskapet fikk mye å gjøre da tribunegjerdet kollapset under gårsdagens kamp. Foto: AP Photo / STR / NTB Scanpix
SKADDE: Hjelpemannskapet fikk mye å gjøre da tribunegjerdet kollapset under gårsdagens kamp. Foto: AP Photo / STR / NTB Scanpix Vis mer

- I garderoben etter kampen snakket alle om ulykken. Jeg fikk se noen bilder fra situasjonen, og man kan se hvordan panikken oppsto. Jeg er bare lettet over at ingen døde, men bare mindre skader, sier senegaleseren til den franske avisa.

18 døde i 1992 I alt rundt 70 mennesker skal ha blitt behandlet for mindre skader etter kollapsen.

Helten under gårsdagens kamp forteller at tankene hans gikk katastrofen på Furiani i 1992 da han så tribunegjerdet gi etter.

Under den franske cupkampen mellom Bastia og Marseille raste tribunen sammen og 18 menneskeliv gikk tapt.

- Alle var redde på supporternes vegne. Jeg har jo sett bilder av det som skjedde på Furiani, og man vet jo aldri. Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier 24-åringen.

Gårsdagens tribuneulykke var den andre i Spania på kort tid. Det skjedde også under Rayo Vallecano-Athletic Bilbao 2. mai.

SKADDE: Hjelpemannskapet fikk mye å gjøre da tribunegjerdet kollapset under gårsdagens kamp. Foto: AP Photo / STR / NTB Scanpix
SKADDE: Hjelpemannskapet fikk mye å gjøre da tribunegjerdet kollapset under gårsdagens kamp. Foto: AP Photo / STR / NTB Scanpix Vis mer