I snaueste laget for Arsenal

Arsenal tok første stikk, med seier 1-0 hjemme mot Lens i den første UEFA-cupsemifinalen. Spørsmålet er om den ene scoringen holder til å sikre finaleplass i returen.

Åpningen var perfekt for hjemmelaget. Publikum fikk se litt magi fra Emmanuel Petit og Dennis Bergkamp. Petit serverte et herlig framspill. Bergkamp løp enkelt fra et sovende Lens-forsvar, dyttet ballen forbi en utrusende keeper og sendte den i tomt mål.

Kanskje til pass for gjestene. Arsenal-fansen måtte tåle at uforskammede Lens-fans lagde bråk under et stille minutt til ære for de to avdøde Leeds-supporterne som onsdag ble knivstukket i Tyrkia.

Nwankwo Kanu og Petit hadde fete tilbud de påfølgende minuttene, men Lens-keeper Guillaume Warmuz holdt laget sitt i kampen. Etter hvert våknet også gjestene litt til liv, men klarte aldri å teste Arsenal-keeper David Seaman skikkelig før pause.

Ettmålsseier i hjemmekampen kan fort vise seg å bli for snaut. Men hvis engelskmennenes forsvar fortsetter i samme stil, bør en finaleplass likevel være innen rekkevidde.

(NTB)