I Sofia var Norge gode. På Ullevaal må vi være god nok

Fokus, disiplin og tålmodighet er ord Lars Lagerbäck vil gjenta til det kjedsommelige før kampene mot Slovenia og Bulgaria. Jeg håper han løfter fram angrepsspill også.

VAR BEST OG TAPTE: Norge var bedre enn Bulgaria, men tapte likevel 1-0. Mye fordi spillerne lot seg stresse av bulgarernes filming og drøying av tid. Mest fordi vi ikke evnet å produsere målsjanser da vi trengte det. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VAR BEST OG TAPTE: Norge var bedre enn Bulgaria, men tapte likevel 1-0. Mye fordi spillerne lot seg stresse av bulgarernes filming og drøying av tid. Mest fordi vi ikke evnet å produsere målsjanser da vi trengte det. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Lars Lagerbäck lover at hjernevaskingen av landslagsspillerne vil fortsette. Det er greit, repetisjoner er nødvendig og har aldri skadet noen. Det er viktig at ideene og forutsetningene som følger svenskens filosofi fester seg i ryggmargen. Men på veien til de to neste kampene i Nations League - kamper vi må vinne - er det kanskje enda viktigere at den norske ballbesittelsen, rundt 55 prosent vil jeg tippe, gis høyeste prioritet.

Norge trenger nemlig mer enn godt forsvarsspill, kontroll, fokus, selvdisiplin og tålmodighet.

Skal vi komme ut på topp mot Slovenia og Bulgaria trenger vi angrepsspill også.

I SOFIA TAPTE Norge en kamp vi burde vunnet etter fordelingen av spill og sjanser. Bulgaria hadde én målsjanse og scoret ett mål. Vi hadde tre store og scoret ingen. Men det er ingen trøst i en framgang om du ikke vinner poengene det spilles om.

Så fort resultatene inngår i en tabell blir du avslørt.

ETTER 2-0 OVER Kypros var det akkurat det som skjedde i Sofia. Norge ble avslørt. Laget er ennå ikke godt nok, selv i europeisk tredje divisjon. Kan hende ikke voksent nok heller. For selv om strukturen, avstandene, balansen, aggressiviteten og gjennombruddsviljen er opp mange hakk siden Lars Lagerbäcks første Norge-kamp i Belfast for halvannet år siden (0-2), blir det den samme gamle leksa når vi med ballen i laget må produsere sjanser for å vinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer