Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maren Lundby

I sommer skal Lundby hoppe mindre. Satte spenstrekord

Maren Olstad Lundby (23) tørster etter VM-revansj. OL-dronningen tar flere grep. Et av dem er å hoppe mindre.

TRIVES I SOMMERVARMEN: Maren Lundby. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TRIVES I SOMMERVARMEN: Maren Lundby. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Denne uken gjorde Bøverbru-jenta comeback i hoppbakken, men det blir færre svev i sommersesongen enn tidligere.

- Jeg skal gjøre en del ting annerledes i sommer. Jeg kommer til å ha den sommeren med færrest hopp på plast noensinne i min karriere. I stedet skal fysisk og teknisk trening være i høyeste fokus på innendørstreningen, sier råskinnet.

Totningen forklarer «hoppausen» slik:

- Akkurat nå føler jeg at jeg har kommet til et punkt hvor jeg ikke må hoppe meg i hjel i bakken på sommeren, men at jeg har mer å hente på å forbedre styrke, spenst og teknikk for å bli enda bedre til vinteren.

- Og når man trener styrke helt til beina svikter både mandag, onsdag og fredag, så føles ikke kroppen min alltid smidig nok til å hoppe i hoppbakken på dagene imellom. Litt hopping må jeg selvfølgelig gjøre, sier jenta som vant verdenscupen sist sesong.

Den triumfen kom bare uker etter OL-gullet i Pyeongchang. Nå skal nedturen fra Lahti-VM i 2017 revansjeres. Der ledet Lundby etter 1. omgang, men endte i tårer etter å ha falt til fjerdeplass.

Seefeld-VM er plottet inn som sesongens store mål.

OL-gull på is

Nå venter også teknikkendring for å lykkes bedre i konkurranser på sommerstid – et ekstra skremmeskudd til konkurrentene hun hoppet fra sist vinter.

- Jeg kommer til å justere teknikken litt, så jeg kanskje kan få noen susere i hoppbakken nå på sommeren også, sier Lundby lurt.

Hun har tidligere trosset 30 minusgrader i Russland tidligere. Nå er det 30 varmegrader som skaper litt utfordringer, selv om OL-vinneren storkoser seg i badesesongen.

- Jeg har lagt OL-gullet på is i varmen, humrer Lundby.

- Jeg er veldig glad i sommeren, så jeg trives i denne varmen. Trivselsfaktoren er kanskje ikke like høy inne i hoppdressen på en dag med 25–30 varmegrader, men vi prøver å ta noen grep, slik at vi kan gjennomføre øktene i hoppbakken tidlig om morgenen. Jeg varmer opp allerede klokka åtte. Da er det ikke like varmt, og vi unngår også vinden som gjerne kommer midt på dagen, sier VM-håpet.

Denne uken var lengste svev på 93 meter i Lillehammer.

Knuste spenst-pers

Det var brennhete testresultater da Kolbukameratene-hopperen testet spensten mandag.

- Jeg hoppet 1,5 centimeter høyere enn forrige pers. Vi er ikke så mye ute etter høyde, men både kraft og hastighet i bevegelsen (det som gir spenst) var bestenotering, sier totningen stolt.

Råkjøret på trening skal holde konkurrentene på avstand.

- Jeg håper for konkurrentene mine sin del at de også er på gymmen, sier Lundby.

Tande-oppmuntring

Hun sender samtidig varme tanker til lagkamerat Daniel-André Tande. Som NTB fortalte onsdag, er Kongsberg-hopperen satt på sidelinjen en stund framover etter at han ble rammet av et sjeldent syndrom og lå halvannen uke på sykehus med sterke smerter.

- Jeg følte virkelig at jeg lå på dødsleiet, sa Tande.

- Det blir kjedelig ikke å ha ham med på samling framover, for han er jo en fargeklatt, men det viktigste er at han tar vare på helsa og blir fit for fight til vinteren. Han vet veldig godt hva som skal til for å konkurrere på det ypperste nivået. Jeg er ikke veldig bekymret for at han ikke kommer i godformen til vinteren igjen, sier Lundby.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media