NYE OPPGAVER: Louis van Gaal og Patrick Kluivert tok Nederland til en bronse under VM i Brasil i sommer. Nå er førstnevnte manager i United, mens Kluivert hjelper Curacao på veien til VM. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER / NTB Scanpix
NYE OPPGAVER: Louis van Gaal og Patrick Kluivert tok Nederland til en bronse under VM i Brasil i sommer. Nå er førstnevnte manager i United, mens Kluivert hjelper Curacao på veien til VM. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER / NTB ScanpixVis mer

I sommer var han van Gaals høyre hånd. Nå har Kluivert satset alt for å få Curacao til VM

Møter Cuba i neste kvalifiseringsrunde.

(Dagbladet): Den tidligere fotballstjernen Patrick Kluivert har satt seg et hårete mål:

Han forsøker å få det lille karibiske landet Curacao til fotball-VM i Russland i 2018.

Øya, med en befolkning på 142 180, er på en 159. plass på Fifa-rankingen - og er mest kjent for sine hvite strender.

Siden 2012 har Kluivert vært assistent under Louis van Gaal på det nederlandske landslaget. Høydepunktet kom i sommer, da Nederland tok bronsen under fotball-VM i Brasil.

Da van Gaal dro til England for å trene Manchester United, opphørte samarbeidet. United-manageren valgte Ryan Giggs som sin assistent, og sa til Kluivert at han måtte stå på egne bein.

- Louis ønsket Ryan Giggs i min stilling, og jeg kan godt skjønne ham - for han ønsket en som kjente klubben godt i den rollen. Han sa til meg «Patrick, nå er det på tide for deg å stå på egne bein», og derfor ble jeg ikke med til Manchester United, sier 38-åringen til Guardian.

I mars ble kjent at Patrick Kluivert ikke blir landslagstrener, men en rådgiver, for det karibiske landet Curacao.

- Jeg ser på dette som en perfekt mulighet for meg på veien til å bli hovedtrener for et klubblag. Dette er en flott utfordring, som jeg tar svært seriøst. Den kom på et perfekt tidspunkt for meg, sier Kluivert.

38-åringen forteller at han avslo flere tilbud fra ulike klubber og landslag for å ta rollen som VM-rådgiver.

Grunnen til at han valgte å jobbe for å få Curacao til VM, er at hans mor kommer fra landet - som er en del av koneriket Nederland.

Så langt har den tidligere Barcelona, Ajax og Milan-spilleren lykkes i oppdraget. At nederlenderen har tatt på seg en stor, og trolig, urealistisk oppgave, viser statistikken. Kun ti land fra Det nordamerikanske, sentralamerikanske og karibiske fotballforbundet har greid å ta seg fotball-VM siden 1930.

Curacao er nå klare for andre runde i kvalifiseringa til VM i 2018 - etter å ha slått ut Montserrat.

Nå venter Cuba i neste kvalifiseringsrunde i juni.

EM-SEMI: EM i 2000 ble Patrick Kluiverts store mesterskap som spiller - her etter å ha bommet på én av straffene som sendte Nederland ut av semifinalen mot Italia. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
EM-SEMI: EM i 2000 ble Patrick Kluiverts store mesterskap som spiller - her etter å ha bommet på én av straffene som sendte Nederland ut av semifinalen mot Italia. Foto: REUTERS / NTB Scanpix Vis mer