Åge Hareide

I sorg: - Ufattelig trist

Åge Hareide (68) er dypt berørt av Lars Høghs bortgang.

BERØRT: Avtroppende Rosenborg sjef og tidligere dansk landslagstrener Åge Hareide. Foto: Terje Bendiksby / NTB
BERØRT: Avtroppende Rosenborg sjef og tidligere dansk landslagstrener Åge Hareide. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag kveld døde den danske keeperlegenden Lars Høgh etter en flere år lang kamp mot kreft. Høgh har gjort et sterkt inntrykk på mange i fotballverdenen og var keepertrener på det danske landslaget under norske Åge Hareide.

- Det er så ufattelig trist at Lars er tatt fra oss, forteller Åge Hareide til danske Ekstra Bladet.

Han forteller at han utviklet et spesielt forhold til Høgh gjennom deres tid sammen på landslaget.

GÅTT BORT: Lars Høgh gikk bort onsdag 8. desember. Foto: Ritzau Scanpix
GÅTT BORT: Lars Høgh gikk bort onsdag 8. desember. Foto: Ritzau Scanpix Vis mer

- Lars var ikke bare en trenerkollega, han ble veldig raskt en personlig venn, noe jeg satte stor pris på. Jeg følte jeg hadde et veldig nært og sterkt forhold til Lars, sier Hareide til avisa.

Han forklarer at de jevnlig snakket på telefonen og utvekslet SMSer. Høgh og hans kone har også besøkt Hareide i Molde og de reiste på ferie sammen til Mallorca etter VM i Russland.

Hareide beskriver Høgh som en person som alltid spredte positiv energi og som fikk alle til å føle seg til rette.

- Han var et fantastisk menneske, avslutter nordmannen.

Hareide har ikke besvart Dagbladets henvendelse torsdag.

- Ubeskrivelig sorg

Høgh har kjempet mot kreft i bukspyttkjertelen siden 2018.

Danske B.T. skriver at familien opplyser at han sovnet inn onsdag kveld.

- Det er med ubeskrivelig sorg, at vi må meddele at vår høyt elskede, livsglade og alltid positive Lars har sovnet stille inn i aften, skriver familien ifølge avisa.

Høgh spilte hele sin aktive karriere for danske OB og er regnet som en av klubbens største legender. Etter spillerkarrieren har Høgh jobbet som keepertrener for det danske landslaget og OB.

- Vi har mistet en stor personlighet, en nær kollega, en god venn og mest av alt et helt fantastisk menneske. Alle tanker går til Lars sin familie i denne vanskelige tiden, skriver det danske fotballforbundet.

Hylles

Danmarks landslagssjef Kasper Hjulmand hyller Høgh.

- Kjærlig, omsorgsfull, optimistisk, blid, nysgjerrig, leken, ærlig og raus. For meg en enorm inspirasjon og et forbilde. Han personifiserer ånden til landslaget vårt. Ambisiøs og sjenerøs. Lars, du vil alltid være med oss., skriver den danske landstreneren på det sosiale mediet LinkedIn ifølge B.T.

For noen måneder siden, da det danske landslaget spilte VM-kvalifiseringskamp mot Israel, var han for syk til å delta. Da kom den danske fansen med en rørende hyllest. På tribunen hadde de laget en banner med hans navn med to hjerter rundt.

- Det var rørende, og gir sinnssykt mye motivasjon til å strekke seg litt lenger for å kunne komme tilbake, sa Høgh, som fikk 817 kamper for OB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer