Mats Zuccarello

I sorg: - Helt forferdelig

Mats Zuccarello (36) forteller han var langt nede da han fikk beskjeden om at den amerikanske hockeyspilleren Adam Johnson (29) døde etter en stygg ulykke på isen.

I NÆRMEST SJOKK: Mats Zuccarello om den tragiske meldingen. Foto: Henning Lillegrd / Dagbladet
I NÆRMEST SJOKK: Mats Zuccarello om den tragiske meldingen. Foto: Henning Lillegrd / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

29-årige Adam Johnson spilte for engelske Nottingham Panthers i en klubbkamp mot Sheffield Steelers for snart tre uker siden.

Han ble truffet i halsen av en motspillers skøyteblad og falt om på isen. Johnson fikk raskt medisinsk tilsyn, men ble erklært død ved ankomst til sykehuset i Sheffield.

Obduksjonen slo fast at han døde av den stygge kuttskaden i halsen.

NHL-stjerna Mats Zuccarello sørger over tapet av hockeykollegaen.

- Jeg trodde nesten ikke på det. Det er helt forferdelig at det kan skje i en hockeykamp. Det er bare trist, sier Zuccarello til Dagbladet.

I SORG: - Det er bare trist, sier Mats Zuccarello om dødsfallet som rystet hockeyverden. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
I SORG: - Det er bare trist, sier Mats Zuccarello om dødsfallet som rystet hockeyverden. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Sorg

- Har dere snakket noe om det i garderoben?

STYGGE SCENER: En spiller i canadisk juniorhockey er utestengt i en lengre periode etter stygg takling. Video: Adam Kierszenblat/X, Birthe Skingen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

- Ja, selvfølgelig. Det snakkes når det skjer sånne type ting. Det er bare trist for familien og alle rundt. Det er vanskelig å fatte at sånt kan skje, legger Minnesota Wild-spilleren til.

Tirsdag opplyste South Yorkshire-politiet at en mann var pågrepet og siktet for uaktsomt drap. Onsdag ble mannen blitt sluppet fri mot kausjon i påvente av ytterligere etterforskning i saken.

TRAGISK: Adam Johnson døde under hockeykamp. Her sammen med forloveden Ryan Wolfe. Foto: Shutterstock/NTB
TRAGISK: Adam Johnson døde under hockeykamp. Her sammen med forloveden Ryan Wolfe. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

Minnestund

- Hei alle sammen, jeg er Ryan, Adams forlovede. Det er så mange ting jeg kunne sagt om Adam. Hvis jeg hadde hatt tid, så ville jeg snakket om ham i timevis. I stedet ville jeg skrive et brev til ham, liknende det jeg ville skrevet til ham på bryllupsdagen vår.

Slik åpnet Ryan Wolfe talen til sin avdøde forlovede under en offentlig minnestund i Minnesota.

På plass var venner, familie, tidligere lagkamerater og trenere samlet i Hibbing Memorial Arena, for å ta et siste farvel med Johnson, som vokste opp på stedet.

Wolfe holdt en hjerteskjærende tale under minnestunden. Hun fikk støtte av søstera, som stilte seg opp ved siden av henne.

- Hei, babe. Jeg vil at du skal vite hvor mye jeg elsker deg og forguder deg. Du har vært utrolig støttende og snill med meg siden første dag vi møttes, og jeg kunne ikke vært mer takknemlig for det, sa en gråtkvalt Wolfe.

BLOMSTERHAV: Et hav av blomster ble lagt ned for å minne Adam Johnson. Foto: Zac Goodwin/PA via AP/NTB
BLOMSTERHAV: Et hav av blomster ble lagt ned for å minne Adam Johnson. Foto: Zac Goodwin/PA via AP/NTB Vis mer

Varslet endring

Tragedien i engelsk hockey har sendt sjokkbølger gjennom både lokalsamfunnet og ishockeyverden.

Norges ishockeyforbunds styre har overfor Dagbladet fortalt at de vil gå inn for påbud for halsbeskyttere i Norge.

SKADD: Det utspilte seg ekle scener under en ishockeykamp mellom USA og Latvias U18-lag, hvor dommeren ble sendt til sykehus. Vis mer

- Som følge av den forferdelige, tragiske hendelsen vil vi få i gang en diskusjon om vi skal gjøre det obligatorisk, sa Tage Pettersen, Norges hockeypresident, til Dagbladet.

Han la til:

- Når jeg ser på kamp, så er det ikke mange som bruker det. Jeg håper den hendelsen (i Storbritannia), gjør at mange tar et bevisst valg selv i forhold til bruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer