I sorg over død sykkelprofil

Dag Otto Lauritzen minnes Noel Dejonckheere.

MINNES KOLLEGA: Dag Otto Lauritzen. Foto: Geir Dokken
MINNES KOLLEGA: Dag Otto Lauritzen. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den belgiske sykkelprofilen Noel Dejonckheere døde onsdag kveld etter lang tids sykdom, skriver blant annet nettstedet Sporza.

I går og i dag har flere sykkelprofiler postet minneord om belgieren i sosiale medier.

Blant dem er Dag Otto Lauritzen, som kjente Dejonckheere fra sin egen tid som profesjonell syklist i profflaget 7-Eleven.

- Dette var veldig trist, selv om jeg har visst at han har vært alvorlig syk. Dette er en kamp han har kjempet og nå tapt. Jeg snakket med ham i november senest, og kjente ham godt fra tida mi i 7-Eleven, sier Lauritzen til Dagbladet.

Dejonckheere var i sin tid en meget god banesyklist, men ble profesjonell landeveisrytter for det spanske laget Teka. Der vant han blant annet seks etapper i Vueltaen, men det var tida etter den aktive karrieren som ga ham et navn i sykkelsporten.

- Han laget en liten base med flere leiligheter i Izegem, der han blant annet tok seg av unge gutter som ville bli syklister. Han leide ut billig til dem og tok seg av dem, sier Lauritzen.

Da Dag Otto syklet for 7-Eleven var han en slags sportssjef som tok seg av alt det praktiske rundt laget, forteller han. De bodde bare ti minutter fra hverandre.

- Han var bare noen og seksti år, så dette er veldig trist. Dette viser bare at man må leve mens man lever, sier Dag Otto Lauritzen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer