Frida Karlsson:

I store smerter:
- Panikk

Frida Karlsson ble fraktet til sykestua etter målgang i Ruka. - Jeg fikk panikk, innrømmer den svenske vinneren.

FYR: Frida Karlsson var så brennhet i Ruka at selv buskene tok fyr. Video: Løkås. Reporter: Haarstad. Foto: Langsem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RUKA/OSLO (Dagbladet): Frida Karlsson vant dagens 10 kilometer i Ruka 13 sekunder foran Therese Johaug, men etter målgang startet drama.

Karlsson var i store smerter som følge av kalde fingre. Etter rapportene skal være rundt -20 grader i Ruka.

Den svenske vinneren var gråtkvalt.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Panikk

22-åringen var i store smerter, og måtte få medisinsk hjelp etter målgang. Først kom noen løpende med varmeposer, før det svenske støtteapparat kom til og fraktet henne inn i sykestua bak målområdet.

Der fikk hun varmen igjen i kroppen.

- Du kjenner ikke fingrene når du konkurrerer, men da jeg kom i mål kjente jeg virkelig hvor kald jeg var. Jeg kunne ikke røre fingrene. Jeg forsøkte å røre dem, men greide det ikke. Nå er det heldigvis bra, sier Karlsson til Dagbladet.

- Det så ut som du hadde det veldig vondt?

- Jeg kan få panikk når jeg fryser. Da tror jeg at jeg aldri blir varm igjen. Det er heldigvis ikke så dramatisk, sier hun.

Buksene tok fyr

Det var ikke bare kalde fingre som preget den svenske vinneren. Da hun satt i lederstolen og ventet på at seieren skulle bli offisielt, tok et buksepar fyr:

- Det var noen varmeelement jeg kom for nære. Buksene begynte å brenne, og da tenkte jeg bare «oooh, i dag er jeg het», sier Karlsson til Dagbladet og ler.

- Det var ikke kjempedramatisk. Jeg greier meg, men buksene er ødelagt, legger hun til.

Karlssons selv måtte le av hvor brennhet hun var denne lørdagskvelden i iskalde Ruka. Hun ble den første som slo Johaug i et klassisk distanserenn på lang, lang tid.

- Jeg følte meg veldig sterk i dag. Jeg har lengtet etter å stå øverst på pallen. Jeg har sagt at jeg kan slå til når Therese ikke er helt i toppslag, som jeg gjorde i dag.

Ebba Andersson er stolt over lagkameraten:

- Det er veldig imponerende. Det inspirerer meg, sier hun til Dagbladet.

HET: Frida Karlsson var brennhet i iskalde Ruka da hun knuste Therese Johaug på 10-kilometeren. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Fattet Johaug

Litt som Johannes Høsflot Klæbo i går - lista er lagt så høyt når Therese Johaug konkurrerer at hun blir stilt spørsmål med form etter å ha kommet på andreplass i et verdenscuprenn.

Dalsbygda-ekspressen tar lørdagens andreplass med fatning. Hun spiste sekunder på Karlsson midtveis i løpet, men tapte mye på de siste to kilometerne:

- Jeg tror jeg tapte mye i den siste svingen. Jeg ble litt reservert i den ene bakken. Jeg mangler det siste toppgiret i dag. Frida var sterkere enn meg, det er ikke så mye mer å si enn det.

- Hvordan er det å få en liten smekk her?

- Det er kanskje bra. Da blir jeg enda mer skjerpet. Grunnformen er bra, men jeg mangler det siste lille giret, sier VM-dronningen.

MÅTTE GI OPP STOLEN: Frida Karlsson tok over lederstolen fra Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem
MÅTTE GI OPP STOLEN: Frida Karlsson tok over lederstolen fra Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Skuffet Flugstad Østberg

For de øvrige norske kvinnene var det en helt ok dag. Heidi Weng og Lotta Udnes Weng var veldig fornøyd med utviklingen i rennet, mens både Anna Svendsen og spesielt Ragnhild Haga nok hadde håpet på et enda bedre resultat:

- Jeg falt i den første nedoverbakken på den første runden. Jeg ble litt rotete i etterkant, men forsøkte å skjerpe meg med tanke på jaktstarten i morra. Det var uvant og kjølig. Jeg fikk ikke vist meg fram fra min aller beste side, men det handler om å få det ut i viktige skirenn, sier Haga på et spørsmål fra VG.

For Ingvild Flugstad Østberg ble det en spesiell dag. Hun var først og fremst bare glad for å gå renn igjen, men som det konkurransemenneske hun er, er Gjøvik-kvinnen ikke helt fornøyd med en 33. plass:

TILBAKE: Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Bjørn Langsem
TILBAKE: Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er ikke et imponerende resultat. Selvfølgelig lit skuffende, men førstepri var å stå på startstreken igjen. Jeg mangler det trykket både over kulene og i svingene. Jeg mangler konkurransetrening, og da blir det brutale avstander, forklarer hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer