IKKE LANGSINT: Helena Ekholm sier hun har lagt hele episoden bak seg, men kommer likevel aldri til å tilgi Björn Ferry. Foto: REUTERS/Ralph Orlowski
IKKE LANGSINT: Helena Ekholm sier hun har lagt hele episoden bak seg, men kommer likevel aldri til å tilgi Björn Ferry. Foto: REUTERS/Ralph OrlowskiVis mer

Helena Ekholm raser mot Björn Ferry

I strupen på kollegaen: - Jeg kommer aldri til å tilgi ham

Helena Ekholm (34) mener hun ble uthengt som mobber av Björn Ferry.

Helena Ekholm (34) var i sin tid en av verdens beste skiskyttere, og rakk å ta 12 verdenscupseiere og tre VM-gull før hun la skiene på hylla i en alder av 27.

Nå er hun tilbake på svenske tv-skjermer som skiskytterekspert i SVT. Der blir hun kollega med Björn Ferry (40), også tidligere skiskytter.

I et større intervju med svenske Expressen, legger ikke Ekholm skjul på at hun har et stort sting i sida til sin nye kollega. Grunnen er noe Ferry skrev i sin selvbiografi, som ble utgitt i 2014, der Ekholm følte seg uthengt som mobber.

- Det var den verste perioden i mitt liv. Det var verre enn OL-fiaskoen. Jeg ble skikkelig lei meg og tok det veldig ille opp. Det kom som et sjokk da jeg ble kalt en mobber, og jeg kunne ikke gjøre noe med det, sier Ekholm til avisa.

TIDLIGERE SKISKYTTER: Björn Ferry. Foto: Andreas Johansson
TIDLIGERE SKISKYTTER: Björn Ferry. Foto: Andreas Johansson Vis mer

- Hengt ut som mobber

I boka peker altså Ferry henne ut som en mobber, og at hun sammen med Anna Maria Nilsson, Jenny Jonsson og Elisabeth Högberg fryste ut Ingela Andersson og Anna-Karin Strömstedt.

- Det kunne hende det gikk en kule varmt i laget, og det oppsto uenigheter. Men det ordvalget, det å kalle meg mobber...

Hun legger til at hun har lagt det bak seg.

- Jeg har ingen problemer med å oppføre meg profesjonelt overfor Björn. Men det har etterlatt et arr. Og jeg kommer aldri til å tilgi ham for det han gjorde.

I intervjuet forteller Ekholm også om store psykiske problemer etter OL-nedturen i 2010, da hun var blant favorittene. Belastningen ble så stor at hun måtte ha psykologhjelp.

Ferry og Ekholm har ifølge Expressen fått renset lufta:

- Da gikk det greit, hun sa at man kan jo ikke være sur hele livet. Dette går over. Sånn er det, og det kjennes bra. Hadde jeg visst at det skulle ende slik, hadde jeg kanskje ordlagt meg annerledes, sa Ferry i fjor ifølge avisa.

Avslørte Bjørndalen og Domratsjevas forhold

Da boka kom for fire år siden, skapte den store overskrifter.

I boka kommer svensken som vant OL-gull i 2010 med en rekke grove påstander om utøvere i ski- og skiskyttermiljøet. Marit Bjørgen var blant dem som reagerte.

- Han vil tydeligvis selge sin bok gjennom å være slem mot andre mennesker. Det får han ingen respekt for av meg, sa Bjørgen.

I boka karakteriserer han sine landsmenn Marcus Hellner og Charlotte Kalla som gode skiløpere, men ikke fullt så intelligente.

Det var også i boka det først kom offentligheten for øre at Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva hadde funnet kjærligheten. I dag er de gift og har ett barn sammen.

Ferry startet med å fortelle om et renn i Russland 2. april 2012, der svensken og Bjørndalen skulle konkurrere.

«Darja Domratsjeva er også her. Jeg og pappsen havnet med henne og Ole Einar til middagen. Farsan dro for lange historier og trodde Darja var Ole Einars italienske kone», skriver Ferry.