I strupen på kritikerne

Manchester United skjelver. I går gikk manager Sir Alex Ferguson til frontalangrep på kritikerne.

Tidlig Champions-League-exit og 12 poeng opp til Chelsea på tabelltopp gjør at Ferguson i går så seg nødt til be spillere og fans stå samlet. På et pressemøte med journalister fra lokalradio, nyhetsbyråene Press Association og Reuters, samt klubbens egen informasjonsavdeling avviste Sir Alex at den røde gigant er i krise.

Hatefullt

-  Å skjerme spillerne fra kritikken? Det kan jeg ikke bedømme fordi jeg vet ikke hvor mange av spillerne som leser aviser. Jeg bryr meg i alle fall ikke om det, sa Ferguson i går.

-  Jeg vet nøyaktig hvor kritikken kommer fra. De har et hatefullt forhold til oss. Det har alltid vært der. Det er bare sånn det er, tror jeg, når vi er en så høyt profilert klubb. Jeg forstår det til en viss grad, men det er langt i overkant, mener Ferguson som forlot pressekonferansen etter første spørsmål.

Den mektige United-manageren har svært få åpne kritikere. Men spekulasjonene om at hans 19 år lange karriere i Manchester er over til sommeren, har vært mange etter tapet i Benfica sist uke. Ferguson har blant annet fått kritikk får å satse på unggutter som Kieran Richardson og Darren Fletcher.

Går ikke i fella

-  De prøver å splitte klubben; spillerne fra supportere og supporterne fra spillerne. Men jeg tror fansen er klar over dette, og at de ikke går i den fella, mener Ferguson.

Det spørs om han har helt rett.

Etter søndagens skuffende 1- 1-kamp mot Everton hørtes pipekonserter på Old Trafford.

Derfor er det en presset Ferguson som ser sine spillere ta i mot overraskelseslaget Wigan i en hengekamp hjemme i kveld.

Midtbanetørke

-  Vi ønsker å vinne den kampen. Ingen tvil om det. Jeg tror det vi uansett må forberede oss på er Wigans fantastiske arbeidsmoral. Det er den jeg har lagt merke til når jeg har sett dem spille, sier Ferguson.

Skadefraværet og seinere kontraktsbruddet til Roy Keane har fått mye av skylda for Uniteds middelmådige høst. Tall fra Jump Media Group viser helt klart at United har et midtbaneproblem. Men noe overraskende er det at det er midtbanespillernes målteft som skiller denne sesongens utgave mest fra andre mer suksessfulle United-lag.

En fattig scoring

Ryan Giggs utlikning mot Everton var bare det femte målet fra en midtbanespiller så langt i sesongen.

Vanligvis målkåte spillere som Paul Scholes (14 kamper), Ryan Giggs (6 kamper) og Alan Smith (12 kamper) står med én fattig scoring hver.  Ruud van Nistelrooy (11) og Wayne Rooney (6) har scoret brorparten av Uniteds mål til nå i sesongen.

SINT OG PRESSET: Sir Alex Ferguson svarte på ett spørsmål før han forlot pressetreffet i går. - Å skjerme spillerne fra kritikken? Det kan jeg ikke bedømme fordi jeg vet ikke hvor mange av spillerne som leser aviser. Jeg bryr meg i alle fall ikke om det, sa Ferguson i går.
MÅLTØRKE: Paul Scholes.
MÅLTØRKE: Ryan Giggs.
MÅLTØRKE: Alan Smith.