I strupen på Skiforbundet:
- Føler at de lyver

Langrennsløper Ronja Håkenstad Evertsen (21) er kritisk til hvordan Norges Skiforbund snakker om idrettens ernæringsutfordringer til skiungdommen på samlinger.

REAGERER: Ronja Håkenstad Evertsen kritiserer Norges Skiforbund for hvordan de snakker med skiungdommen om ernæringsutfordringene i skisporten. Foto: Geir Olsen / NTB
REAGERER: Ronja Håkenstad Evertsen kritiserer Norges Skiforbund for hvordan de snakker med skiungdommen om ernæringsutfordringene i skisporten. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Norges Skiforbund snakker for mystisk om spiseforstyrrelser. De skal skremme oss til å ikke få spiseforstyrrelser. Det er en skremselspropaganda, men det fungerer mot sin hensikt for oss som sitter der og lytter, sier langrennsløper Ronja Håkenstad Evertsen (21) til Dagbladet.

21-åringen har vært en del av jentesamlingene på Natrudstilen i regi av Norges Skiforbund.

Overfor Dagbladet setter hun nå ord på sin opplevelse av hvordan Norges Skiforbund i samarbeid med Sunn Idrett snakker om temaene ernæring, vekt, forstyrret spiseatferd og spiseforstyrrelser i skisporten overfor unge, ambisiøse langrennsløpere.

- På infomøtene jeg har vært med på, blir dette snakket om på en måte der alle skjønner at det prates om spiseforstyrrelser, men ordet spiseforstyrrelse blir nesten ikke nevnt. Det som blir nevnt, er at det er viktig å spise nok. Selv om det er viktig å få i seg nok næring, er det også viktig å huske at ikke alle spiseforstyrrelser handler om at man spiser for lite, påpeker Ronja Håkenstad Evertsen.

- Når ordet spiseforstyrrelse først blir nevnt, er det snakk om alt som er fælt og vondt med det og hva slags fatale konsekvenser det kan ha å pådra seg en spiseforstyrrelse. Det er viktig å snakke om konsekvensene man kan pådra seg ved en spiseforstyrrelse, men det er minst like viktig å få frem nyansene og ikke bare se på de mest kritiske og mørke tilfellene, mener hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer