Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hope Solo

I strupen på UEFA-topp: - Vil du at jeg skal sparke deg i ballene?

Hope Solo reagerer på utspill.

REAGERER: Hope Solo fyrer løs i sin nye rolle som selvutnevnt ambassadør for kvinnefotballen for Eurosport. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Hope Solo fyrer løs i sin nye rolle som selvutnevnt ambassadør for kvinnefotballen for Eurosport. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Zbigniew Boniek, UEFA-topp og leder for det polske fotballforbundet, fikk tidligere i år hard medfart da han serverte en sleivete kommentar om kvinner og fotball.

Den 20 mars i år twitret han:

- Uten å overdrive: Når vi snakker om fotball, så trenger vi ikke jenter.

Boniek la til flere smileys for å gjøre det klart at han ikke var alvorlig, men han fikk en rekke negative tilbakemeldinger på utspillet. I et intervju med den polske avisa Wirutalnemedia uttalte han seinere:

- Dette er galskap. Selvfølgelig var det tull. En ekte genlteman ville aldri sagt noe sånn.

- Jeg er ikke glad

Men ikke alle lot kommentaren ligge. Blant dem - USAs keeper Holo Solo.

Nylig ble hun ansatt som Eurosports selvutnevnte ambassadør for kvinnefotball, hvor hun blant annet kommer til å jobbe sammen med Eric Cantona.

Og i sin første video for sportsgiganten sparer hun ikke på kruttet.

Solo går rett og slett i strupen på det to måneder gamle utspillet til UEFA-toppen:

- Den selvutnevnte ambasadøren for kvinnefotball er ikke glad i dag. For få uker siden sa den legendariske polske spilleren og UEFA-representatatn Zbigniew Boniek at kvinner mening i fotball er ubrukelig,

Solo fortsetter:

- Vil du at jeg skal sparke deg i ballene? Er det en godkjent kommentar? Kanskje er du bare for feig til å si det ansikt til ansikt? Jeg må passe på hva jeg sier, forrige gang jeg brukte ordnet "feig" ble jeg kastet ut av det amerikanske fotballforbundet.

Innslaget er en del av Eric Cantonas videoer for kanalen, hvor han fyrer løs mot aktører i fotballen både på spøk og alvor.

Usikker framtid

35-åringen, som har vært gjennom en rekke kontroverser i en lang karriere,soner et halvt års utestengelse fra det amerikanske fotballandslaget, og har tatt en pause fra fotballen.

Det er ennå ikke klart om hun kommer tilbake.

Da hun bestemte seg for å ta pause, sa Solo:

- Jeg var knust etter beskjeden om at jeg fikk sparken fra det amerikanske landslaget kom. Etter å ha tenkt meg nøye om har jeg besluttet å ikke spille mer fotball i år. Jeg er ikke klar mentalt. Jeg tror beslutningen er til det beste både for meg og klubben.

Kontroversiell

Solo har vist før at hun har kommet tilbake sterkere enn før når det har blåst rundt henne.

Gjennom karrieren har det vært en rekke kontroverer. i 2012 arresterte amerikansk politi Solos daværende kjæreste, den tidligere NFL-proffen Jerramy Stevens, for overfall på henne. Saken ble henlagt på bevisets stilling, og paret giftet seg neste dag.

Solo avslørte en rekke pikante detaljer om livet bak gjerdene under sommer-OL i 2012.

- Jeg har sett utøvere ha sex under åpen himmel, på plener og mellom bygninger. Folk mister litt hemninger, sa hun.

I 2014 ble Solo selv arrestert for familievold mot halvsøsteren og sin 17 år gamle nevø. Ektemannen Stevens har kalt det hele «en heksejakt».

Det samme året ble keeperen et ufrivillig offer da flere nakenbilder av henne lekket av hackere.

- Det er ekstremt sørgelig og uheldig at så mange kvinners rettigheter krenkes av ulovlig lekkasje av private bilder. Dette er over grensen for menneskelig oppførsel, uttalte Solo den gang.

I 2015 ble Solo utestengt fra landslaget i én måned. Angivelig fordi hun satt på med ektemannen da han ble arrestert, mistenkt for fyllekjøring.

I fjor ble hun utestengt fra landslaget på nytt - denne gangen i et halvt år. Etter tapet på straffesparkonkurranse mot Sverige under OL fyrte hun løs mot mostanderens taktikk.

- Jeg er utrolig stolt av dette laget, men jeg mener vi spilte mot en gjeng feiginger. Det beste laget vant ikke, det mener jeg helt klart. Dere så amerikansk lidenskap, vi ga alt vi hadde i dag.

Så gjenstår det å se hva som skjer framover. Med plattformen hun har fått av Eurosport blir det neppe mangel på nye overskrifter i tida som kommer.

RASERIUTBRUDD: Den amerikanske landslagskeeperen fikk kontrakten terminert. Det var hun veldig lite fornøyd med. Video: Fullscreen Media Vis mer
Hele Norges coronakart