- I Sverige kunne ingen røre Zlatan, og i Norge kan ingen røre Björn

- Oi, oi, oi. De hadde ikke sjans mot ham, sier LSK-treneren om spissjuvelen.

ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøm - Vålerenga 1-1.

Björn Bergmann Sigurdarson står uten scoringer etter fire runder i Tippeligaen.

Det er selvsagt ikke godt nok for en spiss, men samtidig er det umulig å ikke la seg imponere av den atletiske islendingen. Mot Vålerenga gjorde han det aller meste med unntak av å score, og det var fascinerende å se hvordan forsvarsspillerne til Vålerenga tidvis ble gjort til smågutter i skulder mot skulder-duellene med Sigurdarson.

Samtidig er han så smidig, hurtig og teknisk god at mange tror han snart vil være tapt for Tippeligaen og norsk fotball.

Vålerenga-trener Martin Andresen legger ikke skjul på at han er mektig imponert over LSK-spissen.

- Björn Bergmann er i storform, synes jeg. Hvis han begynner å score mål også blir det vanskelig for Lillestrøm å holde på ham. Jeg synes han holder et veldig høyt nivå.

- Andreas Nordvik er vanligvis en sterk kar, men han hadde ikke mye å stille opp med mot Sigurdarson?

- Det er veldig sterkt av ham, for Nordvik er en av de beste forsvarsspillerne i Tippeligaen, sier Andresen til Dagbladet.

- Finnes ingen grenser for ham
LSK-trener Magnus Haglund går så langt som å sammenligne spissjuvelen sin med en ung utgave av Zlatan Ibrahimovic.

- I starten av karrieren dominerte også Zlatan kampene på denne måten, samtidig som han ikke scoret så mange mål. Han ble ikke en stor målscorer før han var 26-27 år. Björn dominerer på samme måte, med fysikk og teknikk. Det var ingen som kunne røre Zlatan da han spilte i Sverige, og det er ingen som gjør det med Bjørn i Norge.

- Hva imponerer deg mest med Sigurdarson?

- Måten han vinner ballen på, forsvarerne har ingen mulighet til å stoppe ham. Han tar seg forbi som han ønsker, i prinsippet i hver situasjon. Den rå styrken hans, kvikkhetten, og dessuten dette med at han kan føre ballen i høy hastighet med begge føtter. Det er en ganske unik egenskap.  

- Men han kunne scoret hattrick i dag?

- Han kunne hatt fire, fem mål. Björn spilte en utrolig kamp. Oi, oi, oi, de hadde ikke en sjanse mot ham. Om han først scorer ett, tror jeg målene kommer til å rulle inn.  Han kan score så mange han vil, det finnes ingen grenser. Han er involvert i så mye. Han kommer seg i posisjonene, men må fortsette å trene avslutninger. Det er absolutt et område han kan utvikle seg på, sier Haglund til Dagbladet.

Fikk beskjed om å komme seg på beina
Islendingen hadde minst tre kjempesjanser mot Vålerenga. Før pause var han alene med Lars Hirschfeld to ganger uten å ha den nødvendige skarpheten, og i 2. omgang ble han frispilt av innbytter Luke Rodgers i god posisjon. Sigurdarson gikk for kraft og ble blokkert, og angret bittert på at han ikke trillet ballen rolig i hjørnet i stedet.

- Det blir vanskelig å sove i natt uten å tenke på disse situasjonene igjen og igjen. Det er veldig skuffende. Nå er jeg sint på meg selv, sier islendingen.

Han ble også snytt for en soleklar straffe i 1. omgang, da han dro av VIF-stopper Simon Larsen og ble feid ned.

- Hans eneste sjanse var å felle meg. Dommeren sa bare «opp, opp, opp». Helt sykt, sier han til Dagbladet.

I pausen oppsøkte han dommer Berntsen med ordene «that was a penalty».

- Da svarte han «Jeg er ganske sikker på at det ikke var straffe, Bjørn».

Sigurdarson sier han ikke har hastverk med å forlate Tippeligaen, og understreker at han trives veldig godt i Lillestrøm.

Selv om treneren sammenligner ham med en ung utgave av Zlatan Ibrahimovic, er det ikke svensken han trekker fram på spørsmål om hvilke spisser han forsøker å lære av.

- Joey Gudjonsson. Han spiller for Huddersfield, gliser Sigurdarson.

Joey er for ordens skyld LSK-spissens storebror...