Andrea Rooth

I tårer: - Ikke hyggelig

Andrea Rooth ble tatt for tjuvstart i semifinale på 100 meter hekk i EM.

SPORTSNYHETENE: Andrea Rooth (20) ble tatt for tjuvstart i semifinale på 100 meter hekk i EM. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN/OSLO (Dagbladet): Dommeren viste henne det røde kortet i München.

- Det er ikke den beste følelsen. Jeg nådde på en måte bunnpunktet nå. Selv om det har vært en tøff sesong trodde ikke jeg det skulle bli så tøft, sier friidrettstalentet til Dagbladet.

- Det er brutalt for en så ung utøver. Det er hennes største løp i karrieren til nå. Debuten i et seniormesterskap, kommenterte Jann Post på NRK.

LANGT NEDE: Stjerneskuddet Andrea Rooth (19) fikk en brutal EM-debut da hun ble disket i forsøksheatet på 100 meter hekk. Video: Løkås/Godø. Klipp: NRK Vis mer

- Skjønte ikke

Rooth tar Dagbladet med på de tunge sekundene etter at starteren markerte for tjuvstart.

- Det var ordentlig kjipt. Jeg skjønte ikke først at det var meg, jeg ble usikker, fordi jeg følte ikke jeg hadde noen klar tjuvstart.

- Så ser jeg det røde kortet, og tenker hva skjer nå?

Rooth forklarer at Olympiastadion under EM er en arena med mer lyd enn hun er vant til, og at det ikke ble så stille som hun forventet foran start.

Likevel fikk Rooth løpe 100 meteren under protest. Årsak at det kan være noe galt med utstyret. Det var Rooth selv som krevde det.

TV-BLEMME: De svenske friidrettsekspertene har ikke alltid kontroll på hvordan den norske stjerna Karsten Warholm ser ut. VIdeo: Løkås/Godø Vis mer

Fikk beskjed

Uansett ble hun nest sist og røk ut, hun gikk ut av banen i tårer.

- Han sa det var sjanseløst, men at jeg kunne løpe under protest. Så jeg skjønte jeg løp uten mål og mening, forklarer hun til Dagbladet før hun igjen tar til tårene.

- Hvordan skal du bearbeide dette?

- Dette er vondt og noe som må bearbeides. Jeg skal klare å snu og bruke det til motivasjon seinere, svarer Rooth til Dagbladet. .

- Man psyker seg opp i en time, og gjøre det på nytt på to minutter, det går ikke an, fortviler Rooth til NRK.

- Dette er ikke hyggelige bilder, fortsatte Vukicevic Demidov.

Rooth ble i 2021 U20-verdensmester på 400 meter hekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer