KAN VINNE HELE HOPPUKA: Anders Jacobsen var et eneste stort smil etter utklassingsseieren i kveld. Nå har han troen på at suksessen fortsetter. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTb scanpix
KAN VINNE HELE HOPPUKA: Anders Jacobsen var et eneste stort smil etter utklassingsseieren i kveld. Nå har han troen på at suksessen fortsetter. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTb scanpixVis mer

- I teorien kan jeg vinne hele Hoppuka

Anders Jacobsen har fått troen på suksess etter dagens utklassing.

(Dagbladet): Det er seks år siden Anders Jacobsen vant Hoppuka. I dag vant nordmannen åpningsrennet i tyske Oberstdorf.

- Jeg hoppet kjempesterk i dag, men har hatt mange treningshopp i denne bakken. Viktig nå å legge dette rennet fort bak seg. Vi skal kjøre de Garmisch, og jeg skal forsøke å sove i bilen, sier Jacobsen til Dagbladet.

I comebackåret seiler han opp som det største norske sammenlagthåpet, etter at han vant dagens åpningsrenn i Oberstdorf på overlegent vis.

Selv om han gikk ned på farta landet han på mektige 139 meter i den andre omgangen, og satte prikken over i-en med et vakkert nedslag. Seiersmarginen var på hele 11,6 poeng foran Gregor Schlierenzauer.

- I teorien kan jeg vinne hele Hoppuka. Men det er tre forskjellige bakker igjen, sier Jacobsen til Dagbladet.

Kjempeviktig dag I morra er det kvalifisering til tirsdagens nyttårsrenn i Garmisch-Partenkirchen. Alle norske øyne vil nok være rettet mot Anders Jacobsen.

- Det blir en kjempeviktig dag i morgen, med full fokus på ny bakke. Det gjelder å være hundre prosent igjen på et nytt sted, sier Jacobsen.

- Hva tenkte du på toppen i dag?

- At jeg har muligheten til å gjøre noe stort. Sist det var en norsk vinner, var i 2003, sier Jacobsen.