Simone Biles om Larry Nassar

I terapi etter overgrepene: - Slet med å forstå det

Prøver å finne tilbake idrettsgleden etter overgrepsskandalen som rystet USA.

TURNSTJERNE: Simone Biles er en av flere ofre som har stått fram med sine historier om overgrepslegen, Larry Nassar. AP Photo/Vadim Ghirda
TURNSTJERNE: Simone Biles er en av flere ofre som har stått fram med sine historier om overgrepslegen, Larry Nassar. AP Photo/Vadim GhirdaVis mer

Nærmere 300 jenter har anklaget skandalelegen Larry Nassar for overgrep gjennom en periode på to tiår.

Han var lege i Det amerikanske turnforbundet, hvor han skal ha seksuelt misbrukt de unge jentene i forbindelse med trening og konkurranser. 55-åringen sitter for øyeblikket i fengsel, dømt til en 175 år lang straff for overgrep og besittelse av barneporno.

En rekke turnstjerner har delt sine historier om overgrep i etterkant av skandalen som rystet USA. Blant dem, Simone Biles - en av landets mest kjente idrettsutøvere.

TIL ANGREP: Faren til tre av jentene som ble utsatt for overgrep av turnlegen Larry Nassar, klarte ikke kontrollere følelsene sine i retten. Video: CNN Vis mer Vis mer

- Nok et hinder

Biles har vært svært åpen om sin opplevelse, og har gjentatte ganger kommet med kritikk av forbundet som ikke stoppet Nassar. Styret i Det amerikanske turnforbundet trakk seg etter avsløringene og direktør Steve Penny ble arrestert for å ha tuklet med beviser.

Selv om forholdet til eget forbund fremdeles er sårt, har Biles håp om en bedre framtid for idretten.

- Hvis jeg får barn, vil jeg antakeligvis få dem til å begynne, det til tross for alt det forferdelige som har skjedd med meg. Jeg vet også hvor mye glede jeg har fått av idretten, sier hun i et intervju med The Guardian.

Der var imidlertid en periode Biles fryktet at hun aldri ville drive med turn igjen.

- Jeg går til terapi for å få hjelp. For det har vært stunder der jeg ikke har hatt lyst til å sette foten min i en turnsal. Men skal jeg la dette holde meg borte fra lidenskapen min og målene jeg har satt meg? Dette er bare nok et hinder i veien som jeg må komme meg over.

- Latterlig

I fjor gikk Biles kraftig ut mot hennes tidligere lagvenninne Gabby Douglas, som mente at kvinner burde kle seg skikkelig for å unngå seksuelle overgrep.

- Det er bare latterlig. Skal vi lære jenter å dekke seg til, i stedet for å lære gutter at de ikke skal ta på jenter? De skylder på klærne, hva jenter har på seg, sier at hun ba om det. Sorry, men ingen ba om det. Det er aldri ei jente sin feil, og jeg tror det var det jeg slet mest med å forstå selv - at det ikke var min feil, forteller Biles.

Hun har blitt verdensmester fire ganger, har tre individuelle OL-gull, og regnes som en av tidenes beste turnere. 22-åringen satser videre og har Tokyo i 2020 som sitt neste store mål.

Dopet ned og voldtatt

Selv om nesten 300 jenter har stått fram med sine historier, dukker det stadig opp nye, forferdelige beretninger.

Erika Davis har anklaget Nassar for å ha dopet henne ned og voldtatt henne i 1992 - noe som førte til at den gang 17 år gamle jenta ble gravid med hans barn. Overgrepet skal ha skjedd da hun var student og han lege ved Universitetet i Michigan.

Ifølge søksmålet knuste Nassar en pille og ba Davis om å drikke innholdet. Hun ble bevisstløs, men våknet seinere til at legen voldtok henne. Ifølge den tidligere utøveren var hun ikke i et seksuelt forhold med noen andre på den tiden. Hun tok abort da hun oppdaget at hun var gravid.