Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I to år ble Gerrard-familien plaget av gangster. Nå er redningsmannen drept

John Kinsella hjalp Steven Gerrard og familien med å bli kvitt en pengeutpresser for noen år siden. I helga ble han selv drept.

PLAGET: Steven Gerrard skal ha blitt forsøkt presset for penger. Foto: Reuters / Phil Noble
/ NTB Scanpix
PLAGET: Steven Gerrard skal ha blitt forsøkt presset for penger. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Lørdag morgen ble John Kinsella (53) skutt og drept på Merseyside i England. Det melder blant andre BBC.

53-åringen ble funnet drept i nærheten av en motorvei, og politiet tror at drapsmannen syklet på en terrengsykkel da han skjøt Kinsella mellom halv sju og halv åtte.

Kinsella bodde i nærheten av der han ble drept og var en kjenning for politiet. Mest medieoppmerksomhet fikk han da det ble kjent at han hadde hjulpet Liverpool-legende Steven Gerrard.

Det var under en rettssak i forbindelse med en annen episode at det kom fram at Kinsella hadde stoppet en gangster ved navn «The Psycho», som hadde plaget Steven Gerrard, som på den tiden spilte for Liverpool.

Terroriseringen av Steven Gerrard hadde gått så langt at faren, Paul Gerrard, hadde bedt Kinsella om å gripe inn slik at sønnen ikke lenger mottok «trusler fra Liverpools underverden», skriver Sky News.

«Jeg og Steven har fullstendig respekt for John etter det han gjorde for oss», skrev Paul Gerrard i et brev som ble lest opp i rettsalen.

SKUTT OG DREPT: John Kinsella. Foto: NTB Scanpix
SKUTT OG DREPT: John Kinsella. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ran

Det var i 2006 at Kinsella skal ha vært med på et ran hvor tyvene fikk med seg verdier for rundt 450 000 norske kroner, deriblant vaskemidler, påskeegg og potetgull.

Først i 2009 ble Kinsella arrestert i Amsterdam og tiltalt for ugjerningen, noe som endte med en fengselsdom på ti år. Det var i forbindelse med denne saken at det kom fram at han hadde hjulpet Steven Gerrard.

Årsaken til at Gerrards navn kom opp i retten, var for å statuere et eksempel for hvordan Kinsella pleide å samle inn gjeld og hvordan han «fikset» problemer for folk.

Han nektet for at han var involvert i ranet, men innrømmet at han var i området da det skjedde.

- Dette har ruinert livet mitt. Det har kostet med alt, uttalte Kinsella i retten ifølge lokalavisa Liverpool Echo.

Plaget i to år

Kinsella hevdet da at mannen som gikk under navnet «The Psycho» var en voldelig fyr som var en del av et kriminelt nettverk, og at han blant annet hadde en far som tidligere hadde blitt henrettet.

Han hadde forsøkt å presse Gerrard og familien for penger i to år. Etter at Kinsella tok kontakt med ham, lot han Gerrard være i fred.

Politiet mener at brevet som ble lest opp i retten av det som skal være Gerrards far, var ekte.

Kinsella har også tidligere blitt dømt til ni års fengsel for ransforsøk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media