ROSER RASHFORD: Martin Ødegaard er ikke avvisende å spille sammen med Marcus Rashford en dag. Foto: NTB Scanpix
ROSER RASHFORD: Martin Ødegaard er ikke avvisende å spille sammen med Marcus Rashford en dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Engelsk avis slakter kritikken av Martin Ødegaard: - Latterlig

I to år har Ødegaard blitt «hypet» i Europa. Nå er det Ødegaard som hyller et talent

Martin Ødegaard (17) svarer «kanskje» på engelske journalisters spørsmål om han kan tenke seg å spille sammen med Marcus Rashford (18) på Old Trafford en dag.

(Dagbladet): I to og et halvt år har Martin Ødegaard - først kjent som Martin (15), nå som Martin (17) - vært et nasjonalt og globalt fotballfenomen. Midtbaneeleganten var stortalentet hele Fotball-Europa ville ha i en maktkamp som Real Madrid til slutt vant.

Tidenes yngste spiller i EM-kvalifiseringen og tidenes yngste Real Madrid-spiller har blitt «hypet» siden gang og blir regelmessig omtalt i spanske, tyske og engelske medier. Nysgjerrigheten er stor: Hvordan går det med det norske vidunderbarnet?

Etter en god første halvtime, før den kollektive kollapsen og 1-6-ydmykelsen mot England i går, får Ødegaard likevel gode skussmål i engelske medier.

- Kritikken av Ødegaard har vært urettferdig. Det er latterlig å avskrive ham i en alder av 17 år. Kritikken synes ikke å ha påvirket selvtilliten hans. Den tidligere Strømsgodset-spilleren viste at han alltid vil ha ballen mot England og var hjertet i Norges spill. Hans talent er ubestridelig, konkluderer den engelske i avisen The Mirror i spalten «Fem ting vi lærte».

HERJET: Marcus Rashford herjet med Norge U21 i går. Foto: NTB Scanpix
HERJET: Marcus Rashford herjet med Norge U21 i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I lys av det faktum at Ødegaard kan spille U21-landslagsfotball helt fram til 2021, vil neppe de viktigste kapittelene i Ødegaard-historien skrives på en god stund - selv om mye allerede er blitt skrevet.

Hyller Rashford

Unggutten tar oppmerksomheten med knusende ro og fokuserer på det han brenner for - å bli en best mulig fotballspiller.

Der Ødegaard stadig blir hyllet, velger Real Madrid-talentet å trekke fram et annet talent som foreløpig har kommet ganske mye lenger på utviklingsstigen.

Det viste Marcus Rashford nok en gang i går med hat trick mot Norges U21-landslag. 18-åringen er ett år og to måneder eldre enn Ødegaard og slo igjennom med et brak for Manchester United forrige sesong

- Rashford er en utrolig spiller. Vi har sett det i Premier League også, sier Ødegaard ifølge ESPN.

- Kunne du tenkt deg å spille sammen med Rashford i Premier League?

- Kanskje, kanskje, svarte unggutten.

Håper på A-lagsspill

Ødegaards fokus er imidlertid i arbeidshverdagen i Madrid.

- Jeg er glad for at jeg er med i Champions League-troppen. Forhåpentligvis får jeg mine sjanser i Real Madrid i løpet av året. Det er målet, men jeg har god tid, sier 17-åringen.

Til Dagbladet uttrykker Ødegaard at han var veldig spillesugen i går.

SJANSELØSE: Ruben Loftus-Cheek og England lekte seg med Martin Ødegaard og Norge. Foto: Nigel French/PA via AP
SJANSELØSE: Ruben Loftus-Cheek og England lekte seg med Martin Ødegaard og Norge. Foto: Nigel French/PA via AP

Vis mer

- Ja, det er jeg. Jeg har ikke spilt så mange 90-minuttere i det siste, men det begynner å hjelpe. Og jeg liker meg i dette laget, det er et morsomt lag å spille på. Men det er selvfølgelig kjedelig å måtte stå her og forklare et 6-1 tap, sa han etter stortapet i går.

- For mye «hepping» og «dulling»

Den norske talentspeideren Stig Torbjørnsen synes Ødegaard var god de første 20 minuttene mot England og viste at de tekniske ferdighetene ikke står noe tilbake for de engelske talentes ferdigheter.

- Ødegaard og flere av de norske offensive spillerne har et teknisk ferdighetsregister som er på samme nivå som de engelske, men evnen til å sy det sammen i et system, er en helt annen. Der er forskjellen enorm. Det er også store forskjeller på det fysiske og strategiske, sier Torbjørnsen til Dagbladet.

- Forsvaret er det største problemet. Vi utvikler forvarsspillere som er best med ball. Det er det alt fokuset er på. Det er ikke så viktig å forsvare seg og stå i krigen slik John Terry gjør. Det er bare triksing, «hepping» og «dulling» og kunstgresspillere i Norge, mener talentspeideren.